2024-05-10 12 瀏覽
呢間位於尖沙嘴嘅工業風餐廳主打多款西式料理,裝潢簡約,牆上掛滿霓虹燈,店內環境唔大但座位之間有適當距離。平日晚上到訪全場滿座,想食嘅建議要預先流位置。選擇困難可以叫Assorted Platter Set,大家一齊開心分享。門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將套餐可自由選擇豬仔骨、魚柳同安格斯西冷三選一。豬仔骨幾大塊,咬落多汁啖啖肉。龍蝦、蒜香春雞同軟殼蟹係set定咗嘅。龍蝦已預先卜碎,方便食用,鮮甜彈牙,性價比高。燒春雞有半隻,外層夠薄,肉質嫩滑。軟殼蟹炸至酥脆可口,一隻嫌唔夠食呀!主食可以選擇要薯條或茄汁意粉,薯條同樣炸至脆身,感覺唔油膩。飲品方面亦有好多選擇,洋甘菊蜜糖茶整桶上,搭配檸檬,滋潤又解渴。