2024-04-26 45 瀏覽
朋友成日睇韓劇,成日都有個場口,男女主放工會去街邊嘅小食檔飲酒食宵夜。最近喺IG轆到香港有間餐廳裝修相當韓國,於是今日就同朋友一試呢間還原度十足嘅韓式食店!一上到大廈頂樓出電梯,睇得出裝潢相當花心思,係乾淨版既大排檔~由大門口開始已經處處都係打卡位,氣氛同佈置都相當還原韓國場景,好有趣!好開心我地可以坐到個鐵閘位,影起梳相上嚟特別有feel~我地點咗三個菜加兩個飲品,好快就有得食!芝士蟹膏蟹肉蛋卷朋友讚不絕口既一個蛋卷,真係必試,滿滿嘅半熔芝士撈埋鮮美蟹膏,加埋啖啖蟹肉,滑嫩鮮三合一,相信都無咩人唔愛😳卜卜脆炒豬脆骨 拼拳頭飯呢個做下酒菜好適合,豬脆骨口感爽脆,又夠香辣,相當惹味,忍唔住一啖接一啖🤣🤣🤣拳頭飯加咗紫菜同麻油,拌埋濃味嘅豬脆骨,夠哂夾!飲埋個荔枝梳打,冰凍清甜解渴,正好可以解解辣🤣一雞兩味(自選兩款炸雞)因為太想食炸雞啦!我地揀咗雙拼,醬油味同埋甜辣味,調味好好味,份量大大件又啖啖肉,但肉質又唔會話好乾,食完呢個炸雞真係好飽,要去散步消化~呢度完全係一個輕鬆自在開懷暢談嘅氣氛,見隔離枱一班朋友飲起韓國酒嚟就更加份外盡情!

我地點咗三個菜加兩個飲品,好快就有得食!

芝士蟹膏蟹肉蛋卷

卜卜脆炒豬脆骨 拼拳頭飯