2024-04-15 45 瀏覽
今日朋友帶我去尖沙咀食韓國嘢 佢話依間嘅醬油蟹幾好食,於是就帶我去食吓,我都幾期待。餐廳嘅裝修風格都幾有特色。晚飯時段好多人,又用餐時間限制,我哋食完嗰陣已經有人排緊隊等緊我哋個位。QR code落單冇幾耐之後就已經嘢食上咗嚟。枱面仲有啲小菜俾我哋食。今次係我第一次食醬油蟹,隻蟹都唔細,佢原本跟紫菜,我哋加咗個飯。一上嚟就見到佢嘅蟹膏金黃色咁,佢嘅蟹肉用匙羹就可以壓到出嚟撈飯食,又唔會整污糟隻手我哋仲叫咗個魚糕喎,好好食。一開頭見到得五條,仲以為好少。但係其實個鍋裏便仲有蘿蔔同埋魚糕片。魚糕軟糯少少煙靭,食落好滿足。韭菜煎餅嘅韭菜好香,整得好薄好惹味芝士炒年糕嘅芝士係微微拉絲,年糕軟硬適中,份量都唔少。兩個人食啱啱好。
餐廳嘅裝修風格都幾有特色。

韭菜煎餅嘅韭菜好香,整得好薄好惹味