2024-04-09 51 瀏覽
次次同幾個朋友去gathering,都會揀韓國餐廳,因為份量多可以一齊share,呢間hoo韓國包車就係其中一個朋友帶我地黎食。餐廳裝潢充滿韓國街頭風情,牆上掛滿鮮豔招牌同海報。出餐地方以街頭餐車造型設計,令人好似行左入韓國街頭小巷之中。食韓國菜不少得前菜,有泡菜同芽菜。街頭魚糕串串(M),魚糕口感清新幼滑,啖啖豐富口感,比起魚蛋係更濃郁既魚肉風味,而且M Siza份量好多,好岩一齊share配上微辣醬汁,更加惹味。傳說中的部隊鍋(M),湯底濃郁香辣,有腸仔、午餐肉、泡菜、大蔥,另外配一個韓式拉麵。推薦大家要加年糕,腸仔、午餐肉放左入部隊鍋之後好食好多咁,令人胃口大開!薯仔煎餅,煎餅外酥內軟,餡料充足,食到香口嘅薯仔味。飲品叫左菠蘿梳打同柚子梳打,清新果味與梳打水結合,爽!
呢間hoo韓國包車就係其中一個朋友帶我地黎食。
食韓國菜不少得前菜,有泡菜同芽菜。
街頭魚糕串串(M)
配上微辣醬汁,更加惹味。
傳說中的部隊鍋(M)
薯仔煎餅
薯仔煎餅,煎餅外酥內軟,餡料充足,食到香口嘅薯仔味。
菠蘿梳打
飲品叫左菠蘿梳打同柚子梳打,清新果味與梳打水結合,爽!
街頭魚糕串串(M)
薯仔煎餅
菠蘿梳打