哈!黎咗rosewood嘅holt’s cafe食一個豐富嘅Sunday brunch❤️ 連續兩年黎呢度慶祝週年紀念啦👫💕呢間係一間中西合璧嘅餐廳。應該都幾啱香港人口味!🔸海鮮拼盤波士頓龍蝦🦞、生蠔、皇帝蟹🦀、大蝦🍤新鮮好味!😋🔸小碟(無限任點)👉🏻蒸蝦餃燒賣:由於第一籠質素同味道同酒樓差不多,我哋好疑惑,所以叫多一籠,果然第二籠好好多。好皮薄,好多蝦,好爽口。👉🏻豉油雞:肉質滑嫩,豉油好味😂👉🏻法式鴨肉批:我覺得有啲似上海肴肉🙈👉🏻意式芝士炸飯球配紅辣椒番茄醬:呢個都幾好味!個飯同芝士融為一體,又唔會太膩👉🏻蜜汁叉燒:💡呢個真係正!係holt’s cafe嘅signature黎架!半肥瘦得黎,肉質鮮嫩,真係厚切豬梅頭肉,有燶邊。個汁都好正,玫瑰露酒味、豉油同蜜味剛好!正!🔸主菜👉🏻 鮮茄焗西班牙黑豚豬扒飯:普通咗d👉🏻美國肉眼牛扒配法式蛋黃醬(+$60):肉質味道正常🔸甜品👉🏻招牌71.5%朱古力撻呢個又真係招牌!好好味!朱古力撻多重口感,有脆脆夾心同果醬👍🏻朱古力不甜不膩!👉🏻白芝士柚子蛋糕:清新之選,不過同朱古力撻比就被比下去了🙈🔸包一杯汽泡酒🥂及茶/咖啡☕️總括嚟講,食品質素中上

🔸海鮮拼盤

波士頓龍蝦🦞、生蠔、皇帝蟹🦀、大蝦🍤
新鮮好味!😋

🔸小碟(無限任點)

👉🏻豉油雞:肉質滑嫩,豉油好味😂

👉🏻法式鴨肉批:我覺得有啲似上海肴肉🙈

🔸主菜
👉🏻 鮮茄焗西班牙黑豚豬扒飯:普通咗d

👉🏻美國肉眼牛扒配法式蛋黃醬(+$60):肉質味道正常

🔸甜品

👉🏻招牌71.5%朱古力撻

🔸包一杯汽泡酒🥂及茶/咖啡☕️

總括嚟講,食品質素中上,不過主菜比較平凡,環境幾好,有充足嘅社交距離,服務非常好,食咗差不多三小時☺️好滿足的一餐🥳

價錢:💰$598 /位
評分:8.5/10🥳🥳🥂