2014-03-27 3845 瀏覽
July 29, 2013日日都可以係"母親節"! 陪完媽媽睇醫生梗係帶佢試新嘢啦!已經喺香港開咗三間分店,由著名泰國潮流服裝設計師品牌再沾手飲食界;由泰國先開cafe再攪餐廳再進運香港飲食界,可以話係食佢個名同佢香港幕後飲食集團Gaia Group嘅出品質素😕 有人同我講新開又一城嗰間冇set只可散叫,佢講巧貴兩個人食個lunch都要$800幾落樓(理工學生錢真係易賺😮) 我梗係冇咁笨啦冇set lunch?? No way!!!佢個set都$98up有湯或沙律選其一,主菜有6款選擇(要嘢飲加$20,水係免費)。佢個Caesar Salad ok(其實好難整得唔好食囉,菜+dressing難極有限😐) Main course泰式burger(其實係個sourse係泰式之外,其他都好美式) 個牛肉ok juicy但係牛味冇,iced lemon tea(都係greyhound特飲...咪試下囉,ok幾清新因為將檸檬轉用青檸,我覺得佢茶葉都係重新調製過嘅) Set Lunch加多$30就可以有12款甜品俾妳選擇(我致愛嘅心太軟係唔包囉,如果要雪糕又另計囉,ok好識做生意喎) 心太軟唔係用
July 29, 2013
日日都可以係"母親節"!
Set Lunch加多$30就可以有12款甜品俾妳選擇(我致愛嘅心太軟係唔包囉,如果要雪糕又另計囉,ok好識做生意喎) 心太軟唔係用dark chocolate所以朱古力味唔夠濃反而有少少過甜,食心太軟伴vanilla ice-cream(本人覺得係定律嚟嘅,可惜佢個雪糕真係唔夠香草味,失敗!成個甜品敗在於雪糕上失望)如果唔係有Set Lunch真係唔會試吖,有機會都要試下泰國正版p.s.媽媽叫個泰式咸魚香辣意粉....."巴能"
2013-07-29