2014-03-09 4990 瀏覽
跟幾位女仔朋友聚舊,其中一位超喜歡任何可愛野既朋友提議去呢間主題餐廳邊影邊食,見餐廳特別又可以訂座,於是一試。餐廳十分近尖東站同k11,一看到門口有大大的粉紅色車就知道到了!有粉紅色車的那層是賣cake 的,沿著好童話宮廷式的樓梯落下層才是餐廳。整間餐廳都以結婚為主題,有好多可愛的新郎新娘造型公仔,連真的三角鋼琴都有。我想是應該可以讓人舉行宴會的。好,說回食物吧,我們是食晚飯的,可惜這裡沒有set dinner,唯有散叫吧。叫了一個蕃茄雞肉意粉,一個signature沙律,一個牛扒,一個羊架加炒雜菇,除了沙律之外,每個主菜都要過$100,不過分量超少,意粉大約只有一隻手這麼多牛扒我們叫了7成熟,黎到時都係好生,好多血水,大概只有5成熟至於味道呢,我覺得不過不失,signature沙律有風干左既cranberry 同提子干,酸酸甜甜幾特別的。不過羊架唔夠香草味,所以cover 唔到d “騷味“,到差唔多食完d 服務生先記的得拎d custard醬同mint custard 比我地⋯⋯點左D醬係好DD既。我覺得如果大家想去影下相,呢道會係一個幾適合女仔既地方呢,不過可以選擇lunch or
跟幾位女仔朋友聚舊,
其中一位超喜歡任何可愛野既朋友提議去呢間主題餐廳邊影邊食,
見餐廳特別又可以訂座,於是一試。

整間餐廳都以結婚為主題,有好多可愛的新郎新娘造型公仔,
連真的三角鋼琴都有。
我想是應該可以讓人舉行宴會的。
好,說回食物吧,

我們是食晚飯的,可惜這裡沒有set dinner,
唯有散叫吧。
除了沙律之外,每個主菜都要過$100,
不過分量超少,意粉大約只有一隻手這麼多
至於味道呢,我覺得不過不失,
不過羊架唔夠香草味,所以cover 唔到d “騷味“,
點左D醬係好DD既。
蕃茄雞肉意粉
我覺得如果大家想去影下相,呢道會係一個幾適合女仔既地方呢,
不過可以選擇lunch or 下午茶去,會無咁貴ma,
反正大家都係食環境啦~哈哈哈
2014-03-02