2023-01-05 945 瀏覽
係K11行完街, 見到呢間餐廳裝修好靚, 最岩打卡, 於是就入黎試下!嗌左個Season Greeting $398 + $58 藝術打印朱古力餐湯係南瓜湯: 飲落去非常creamy, 食到粒粒南瓜, 師傳亦都落左少少黑椒, 更為開胃!帶子蝦沙律: 香煎帶子呈金黃色狀態, 食落去生熟程度岩岩好, 而蝦肉亦都好彈牙爽口, 咬落去啖啖肉非常滿足! 沙律亦都好fresh好新鮮, 上面沾左少少黑醋汁, 食落去更為香口和牛10安士 (5成熟): 和牛好淋好嫩, 肥瘦適中, 雖然係5成熟, 但食落去一d都唔覺得好腥好生, 再配埋少量既芥末醬+鹽, 食落去更加突出牛肉鮮味, 另外仲有d南瓜做配菜, 可以中和之前既飽膩感甜品拼盤: 分別有朱古力雪糕+pancake+tiramisu, 雪糕入面食到少量朱古力碎片, 口感好豐富, 而pancake好鬆軟, 配埋個忌廉+士多啤梨, 食落去好有層次! 而tiramisu有比較濃既coffee味, 可能較苦澀左少少, 但食落去都接受到既, 食唔到苦既朋友要稍後留意下啦到最後杯藝術打印朱古力先係重點, 因為可以將自己中意既相send俾店員, 然後就會直接prin
到最後杯藝術打印朱古力先係重點, 因為可以將自己中意既相send俾店員, 然後就會直接print出黎架, 完全岩晒打卡影相用呀! 有coffee/chocolate底可以選擇, 而我就揀左chocolate, 飲落去正正常常, 有少少冰涼感覺~
So far, 呢間餐廳既質素的確幾高, 雖然價錢稍後貴左少少, 但絕對對得上價錢呀~
2023-01-04