2013-10-04 2247 瀏覽
跟朋友去完歷史博物館想找個地方溫書,之前來過一次覺得環境、食物唔錯,所以就建議嚟「Cream」。因為舖頭喺地庫,而且大廈外面正在裝修,所以唔知嘅都幾難發現呢間舖。因為基本上過咗晚飯黃金時間,所以人唔算多,環境幾靜幾舒服,同朋友傾計、溫書一流!Menu除咗一般Cafe Shop有嘅咖啡、芝士餅外,都有唔少主食、意粉、就連Pizza都有,選擇種類非常多!因為Lunch食太飽關係,所以同朋友Share主食就夠,今次叫咗個 煙三文魚天使麵 ,三文魚唔錯,但就係菠菜汁味道有啲怪,搞到個成個天使麵難食咗,而且一凍左仲令啲麵漿哂,最後只好放棄。之後就到最鐘意嘅 拉花咖啡 ,其實係因為呢個先會對「Cream」印象咁深刻,兔兔拉花超可愛,因為想俾朋友要兔兔,所以我就叫左要貓貓,不過其實自己覺得貓貓無咁可愛。味道方面,都幾香滑易入口,我平時唔飲得咖啡都幾鐘意飲呢到嘅咖啡。最後叫咗個 藍莓芝士餅 ,大小適中就係一人份量,藍莓醬超正!芝士唔會太漏,而且幾香濃,真係好想食多件啊喂XD!
最後叫咗個 藍莓芝士餅 ,大小適中就係一人份量,藍莓醬超正
!芝士唔會太漏,而且幾香濃,真係好想食多件啊喂XD!
2013-08-17