2024-01-27 66 瀏覽
這夜來到尖沙咀呢間浪漫西餐廳食晚餐🍽️對住維港景色,燈光昏暗,好有情調! 我地既晚餐就食左Tasting Dinner Menu,包括有幾款前菜、餐湯、主菜同甜品,乜都有! 好貼心! .🍽️Tasting Dinner Menu🔺日本麵豉帶子薄片配鮮蝦肉🔺松露煮日本年糕🔺焗連殼食法國田螺🔺黑松露蘑菇湯/是日餐湯🔺鮮鱸魚柳酸甜香草汁🔺慢燒美國牛肉眼🔺砵酒燴法國鴨脾🔺精選甜品.帶子同鮮蝦肉都好鮮! 清新既口感為晚餐打開序章! 松露煮日本年糕好有新意! 香味突出既松露醬汁,質感好rich,配一條條細既日本年糕好夾! 焗連殼食法國田螺既賣相幾精緻,食落好香口,底下既薯蓉好幼滑! 我地兩個都點左黑松露蘑菇湯,味道濃郁,食到粒粒蘑菇,質地好濃厚,口感豐富! 鮮鱸魚柳配酸甜香草汁,醬汁令成道料理更開胃!.主菜方面一人一份,叫左慢燒美國牛肉眼同砵酒燴法國鴨脾! 慢燒美國牛肉眼質感好軟,肉味濃,配醬汁已經好惹味! 旁有紫薯蓉,好天然好滑! 而砵酒燴法國鴨脾,鴨脾煮得極軟腍,肉嫩多汁,旁伴蘑菇片及紫薯蓉! 精選甜品係曲奇慕絲蛋糕配水果粒,賣相精美!
🍽️Tasting Dinner Menu
🔺日本麵豉帶子薄片配鮮蝦肉