2015-11-04 2043 瀏覽
今日難得一天平日假期,一個人獨自係街漫遊。咖啡癮起,想到The One入面間Habitu,果度景色開揚,絕對係嘆咖啡同忙裡偷閒嘅好選擇。見到有冬日限定版嘅白松露栗子鮮奶咖啡。立即急不及待咁叫黎試下。利申:本人係松露,栗子,咖啡嘅愛好者。有咖啡,當然唔少得甜品。今次叫咗開心果榛子蛋糕,賣相吸引。先講白松露栗子鮮奶咖啡,賣相同相入面嘅無咩分別,一入口嘅泡沫,已經充斥住白松露嘅氣,嗰種香並唔係淡淡咁簡單,而係每一啖咖啡都散發出松露香,真係好正。至於栗子味亦好香濃,但又唔會蓋住咖啡嘅香味。三種味道都好配合,咖啡迷不能錯過。至於開心果榛子蛋糕,個人認為開心果味同榛子味突出,但太甜,而且亦有少少搶咗大家嘅獨特性。 屬於可以一試。咪住咪住,原來咖啡底藏有兩粒栗子蓉,怪不得店員提醒要將底部搞渾。不過還是覺得,唔搞渾,分開飲,好味一點。