2022-05-08 2426 瀏覽
N年前食過Choco theme既afternoon tea for 2之後,今次第二次嚟,一行四人,見到個主題係日式下午茶,有啲期待,不過期待不似預期⋯⋯最頂層嘅係鹹點,雞肉丸串啲肉又乾又硬,配咖喱味嘅汁,正常配搭。甜點個樣正常發揮,不過食落有一件係我哋四個一致認為都好難食既紅豆泥抹茶卷?我咬咗一搭就冇再食喇。另外幾件食完連味道都唔係好記得喇,成個set最好食嘅係個scone(不過又唔會好食過MO)⋯⋯之前聽過朋友話呢度嘅High tea好麻麻,我諗住話哂係Ritz Carlton,以前食過又覺得Ok,應該伏極有個限度⋯⋯係我錯⋯Conclusion, 暫時冇下次。

Conclusion, 暫時冇下次。
Japanese  Afternoon  Tea  for  2
鹹點
甜點  Deck  2