2015-02-06 9368 瀏覽
我們三個愛撒嬌的女人久不久就喜歡打扮得漂漂亮亮相約出來high tea 一下最近女神就揀左呢間 cafe 103我當然奉陪啦!但今次THE RITZ CARLTON我遇到嘅年輕服務生, 感覺就有啲差!三個人嘅 tea 放同一個木架, 其實唔緊要,但當佢打開盒嘅時候, 竟然有件蛋糕跌左落黎,重差少少就跌咗落我個袋入邊, 真係嚇我一跳!而佢竟然可以無反應而且冇道歉!就由佢咁嘅服務開始, 所有嘅食物味道對我來講已經變得唔重要!因為呢個印象已經好差!而今次主題係 citrus味道好清新而且醒神我都幾喜歡特別係好似斑馬紋嘅Macaron入面竟然有鴨肝慕士講印象最深其他甜點都不過不失我自己就最鍾意檸檬白朱古力杯酸酸甜甜而且唔會over而我覺得最值回票價嘅就係佢嘅signature Chocolate好香朱古力味但唔會太甜,果然係有保證嘅出品$598 for two$368 for one價錢合理因為係高級酒店絕大部分嘅錢應該係俾佢嘅裝修∼地點同埋Service連加一 $400 真係見仁見智但要讚嘅係 THE RITZ CARLTON 酒店整體服務質素確實係高班!
我們三個愛撒嬌的女人
久不久就喜歡打扮得漂漂亮亮
相約出來high tea 一下
最近女神就揀左呢間 cafe 103
我當然奉陪啦!
但今次THE RITZ CARLTON
我遇到嘅年輕服務生, 感覺就有啲差!
三個人嘅 tea 放同一個木架, 其實唔緊要,
但當佢打開盒嘅時候, 竟然有件蛋糕跌左落黎,
重差少少就跌咗落我個袋入邊, 真係嚇我一跳!
而佢竟然可以無反應而且冇道歉!
因為呢個印象已經好差!
而今次主題係 citrus
講印象最深
其他甜點都不過不失
我自己就最鍾意檸檬白朱古力杯
酸酸甜甜而且唔會over
好香朱古力味但唔會太甜,
果然係有保證嘅出品
$598 for two
$368 for one
價錢合理因為係高級酒店
絕大部分嘅錢應該係俾佢嘅裝修∼地點同埋Service
連加一 $400 真係見仁見智

題外話/補充資料: 但今次THE RITZ CARLTON 我遇到嘅年輕服務生, 感覺就有啲差! 三個人嘅 tea 放同一個木架, 其實唔緊要, 但當佢打開盒嘅時候, 竟然有件蛋糕跌左落黎, 重差少少就跌咗落我個袋入邊, 真係嚇我一跳! 而佢竟然可以無反應而且冇道歉! 就由佢咁嘅服務開始, 所有嘅食物味道對我來講已經變得唔重要! 因為呢個印象已經好差! 但要讚嘅係 THE RITZ CARLTON 酒店整體服務質素確實係高班!
2015-01-17
  • 鴨肝慕士Macaron