2021-04-07 21 瀏覽
放工又約咗朋友出去食飯 今次試新野朋友話要帶我去食漢堡包 🍔其實我個人就唔鍾意食包㗎 不過佢話好食咁就賞面即管去試吓希望唔好令我失望啦呢間餐廳喺美麗華商場入邊 位置尚算方便 一入到去俾佢街頭design嘅設計吸引忍唔住影咗幾張相打卡我哋兩個坐低好快決定咗食啲乜嘢之後出去俾錢叫嘢食 等咗冇耐啲嘢食話咁快就到鵝肝沙律$128我同朋友最鍾意就係食鵝肝㗎喇一見到鵝肝沙律即刻發晒癲鵝肝入口即溶 再加上清新嘅柚子醋沙律菜一啲都唔肥膩 做頭盤就啱晒啦黑松露芝士薯條$68本身我對呢個薯條冇乜期望😂又咪係普通嘅黑松露芝士薯條有咩特別點知我拎起第一條薯條嘅時候啲芝士好似拉絲咁即刻O嘴😮熱辣辣嘅芝士非常濃厚而且軟綿綿加上黑松露嘅味配搭得啱啱好唔會太Over 正呀香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬$60呢碟雞翼非常有驚喜香辣嘅雞翼即時炸起熱辣辣 而且雞肉非常滑嫩一啲都唔鞋唔煙韌 唔似雪藏雞幫啲食物影張全家福先咁靚嘅環境打卡真係一流襯到飛起大香菇鱈魚柳漢堡$110我都話咗唔鍾意食包㗎喇朋友話點都要試吓喎一場嚟到我又唔食牛嘅咁所以就嗌咗呢個魚柳漢堡包🍔🤦🏻‍♀️上菜嘅時候因為侍應姐姐知道我哋兩個人都會食包所以好細心咁幫我哋切

鵝肝沙律$128

咁靚嘅環境打卡真係一流襯到飛起

大香菇鱈魚柳漢堡$110
我都話咗唔鍾意食包㗎喇朋友話點都要試吓喎一場嚟到
我又唔食牛嘅咁所以就嗌咗呢個魚柳漢堡包🍔🤦🏻‍♀️
上菜嘅時候因為侍應姐姐知道我哋兩個人都會食包所以好細心咁幫我哋切開咗兩份值得讚揚

朋友一食入口就嗌晒救命話好食呀人間美食
我心諗有冇咁誇你唔好作大啲😥
當我食嘅時候原來我都有同樣嘅感覺不過就冇大叫出聲🤫魚柳炸既時候控制得啱啱好外脆內軟再加上大香菇非常Juice唔會太乾影響口感兩個食落加埋就唔會太Heavy啦

仲有啊你有冇留意漢堡包切口乾淨俐落一睇就知個包輕輕烘過鎖住水份唔會影響成個包過濕 值得一讚

今次呢一餐係非常好評我終於對漢堡包改觀啊 果然冇介紹錯

2021-03-25