2024-04-11 25 瀏覽
今日突然好想食燒肉,就同老公一齊去尖沙咀搵嘢食,見到 Otto Hotel 2樓嘅鹿兒島燒肉店,就走去試下。 餐廳環境寬敞舒適,氣氛好,枱與枱之間有適當嘅距離, 服務員服務一流貼心,見到我們立刻介紹餐牌內嘅美食。 餐牌內有不同種類嘅牛肉,有貴有平,我哋睇中左每人268蚊嘅2人套餐,有沙律、海膽多士、鰹魚昆布蛋花湯、不同部位嘅牛肉 ,食物多元化。 💢薯絲沙律配日式芝麻醬薯絲炸咗好香口,沙律菜好新鮮爽口,口感好,配上芝麻醬好開胃。 💢蟹膏蟹肉味噌海膽多士海膽好大件,係新鲜嘅海膽上加上蟹膏蟹肉,再配上脆口嘅多士,一口咬落去,成口海膽,好正! 💢鰹魚昆布蛋花湯昆布好彈口,鰹魚香,再加上蛋花,真是唔錯! 💢燒肉拼盤有不同部位的牛肉,包括三筋肉薄燒、牛後腿肉、澳洲和牛三角腩、澳洲和牛西冷和牛腹肉,牛花分佈平均,口感不同,燒的時間也各異。 燒三筋肉薄燒嘅時候,只要見到它在燒網上收縮,约2-3秒後,就將它放入鲜雞蛋中,令它沾滿蛋醬,鮮蛋汁與牛肉混成一體,又滑又嫩,放入口中,再配上白飯,完全不覺油膩,美味極了! 牛腹肉夠薄,咬落去有好香嘅牛脂味,入口即溶,好吸引。 💢甜品可以任食,有多款日式雪糕和雪條任

💢薯絲沙律配日式芝麻醬

💢蟹膏蟹肉味噌海膽多士

💢鰹魚昆布蛋花湯
昆布好彈口,鰹魚香,再加上蛋花,真是唔錯!

牛腹肉夠薄,咬落去有好香嘅牛脂味,入口即溶,好吸引。

💢甜品可以任食,有多款日式雪糕和雪條任客揀選,想食多少都可以,但不可以浪費。我地食左黄豆牛奶味麻糬、红豆香草味麻糬、抹茶红豆味麻糬和朱古力曲奇碎杯裝,仲有其他味道,下次再試。