2023-05-21 366 瀏覽
最近食過最伏嘅餐廳😩🫠🥹😭大概一年前食過一次lunch,果時覺得以酒店入面西餐廳黎講性價比好高,一年後今日想同朋友慶生,於是就試埋佢個癲拿,點知….伏到一個點❌甜品:Churros西班牙油條($135)-雖然知佢係油炸嘅,但都比想像中油,食過第二度嘅係可以做到無咁油膩,點朱古力醬係可以令到個油味降低少少,不過一定要襯熱食,唔係凍咗就更加會唔想食。❌Steak Frites($348)-除咗扒上面由香草製成嘅牛油有牛油味之外,成塊扒完全無肉味,就算點埋個芥末醬都完全無味,真心想叫個廚師出黎問下到底係點做到架?得薯條配茄汁係正常🥹❌Seafood Paella 西班牙海鮮飯(中)($350)-比較正常的一道菜,份量比想像中少,但飯係粒粒分明,海鮮有蝦,魷魚同蜆,蜆嘅海水味太重,但呢碟已經算係比較有味。❌Chicken Salad ($160)-都算係比較濃味嘅菜,粒粒雞肉配好fresh嘅生菜,無我唔鍾意嘅火箭菜,但入面有種味道好似咸魚嘅魚,掂到菜更加會令條菜變腥😩❌Octopus Tapas($195)-就係白灼無味八爪魚,下面舖滿都係無味嘅薯仔,一行三人都食到懷疑人生,到底我食緊d咩?❌
最近食過最伏嘅餐廳😩🫠🥹😭

Churros西班牙油條

Steak Frites

得薯條配茄汁係正常🥹
Seafood Paella 西班牙海鮮飯(中)

Chicken Salad

Octopus Tapas

Prawn Tapas

❌Prawn Tapas($195)-蝦係新鮮彈牙同大隻,下面舖咗蒜頭,但同樣想問調味係咪可以濃番少少?如果唔配合蒜頭食,蝦根本就無味🙄

❌飲品:2杯raspberry milkshake同1杯vanilla milkshake($264)-raspberry果杯會fresh d亦都唔會太酸,反而vanilla果杯好淡口,好處係飲落唔會太漏。

後記:值得稱讚嘅係上網卜位嘅時候有remark到係慶生,所以就算叫甜品時無特別講,佢都自動喺甜品附上生日牌同蠟燭,減少要喺生日朋友面前要求嘅尷尬👍🏿

Bayfare Social
5/F, Rosewood Hong Kong, 18 Salisbury Road Tsim Sha Tsui

回頭指數:
抵食指數: