2015-03-30 1734 瀏覽
給朋友放鴿子後, 二點多的時候, 肚子打著鼓, 立刻上網找一間cafe坐下, 初頭想去"xx弄", 但有鑑佢地一定要叫一杯飲品(另加食物, 可能就要過百元了~), 念頭就打消, 誰不知就係附近, 俾我見到一個招牌, 有我喜歡的窩夫呢份量仲有半份可以揀, 二話不說就搭lift上去~上到三樓, 幸好我是一個人, 也不太怕搭檯, 很快便有位子, 無需等位呢到星期六收六點半, 星期日唔開添, 食物似走cafe小店的路線呢, 有all day breakfast等等過左兩點半, 仲有tea set, 特別一題呢到冇加一既, 變相抵食好多我是衝著野莓窩夫而來, 所以看罷tea set餐牌後, 就點半份野莓窩夫, 睇餐牌話即叫即製, 所以也等了15分鐘左右, 賣相吸引的野莓窩夫上檯, 好靚呀!!! 屬厚身窩夫, 旁邊有大量士多啤梨同藍莓, 重點係雪糕用上movenpick士多啤梨味, 以$38來講, 絕對唔係將貨就價切開後, 蛋香撲鼻, btw個味有d似雞蛋仔 (haha).......真係做到外脆內軟, on top灑有士多啤梨及焦糖醬, 令到個waffle食落冇咁乾, 士多啤梨同藍莓亦好新鮮,
份量仲有半份可以揀, 二話不說就搭lift上去~
2007 瀏覽
Mixed Berry Waffle with Ice Cream
切開後, 蛋香撲鼻, btw個味有d似雞蛋仔 (haha).......真係做到外脆內軟, on top灑有士多啤梨及焦糖醬, 令到個waffle食落冇咁乾, 士多啤梨同藍莓亦好新鮮, 整體是水準以上!!! 可惜我只得一個人, 要不然 一定叫全份, 食到尾, 半份原來好飽肚架(始終是澱粉質, 容易飽)~唯一要挑剔既, 環境佈置係幾好, 但weekend人太多, 更有不少family帶同小朋友, 真心覺得嘈左DD, 我全程帶headphone睇片都隱約聽到D嘈雜聲, 如果傾計未必岩lu~
題外話/補充資料: 到離開時, 已經有人等位了, 時間大約4點左右
2015-03-28
  • 野莓窩夫