2015-03-01 1108 瀏覽
Lunch食咗超級難食嘅嘢,連食評都唔想寫,下晝肚餓到血糖低腦血管收窄頭痛,於是碌咗入去呢度食甜補番。一心諗住食窩夫,要咗經典味,飲latte。窩夫半熱上,外皮脆,內裡濕潤軟綿,富甜香但唔會太甜,不錯。Latte個泡幾綿密夠挺身,咖啡帶淡淡的果香微酸,但我覺得呢種酸幾好味易接受。侍應雖然好忙偶有蝦碌位,但主動招呼收碟斟水,幾好。因為當晚有人包場六點半要清,五點半仲爆哂要等位撘枱,可知此店吸引力非凡。同枱個女人係熟客,講比我知鰂魚涌嗰間係同店,同樣只開一至六唔做夜市除非包場,因店主崇尚平衡生活。佢叫咗個off menu 危地馬拉單品咖啡,比咗啲粉我聞,勁香。好似話午市個pizza勁薄底好味道,有機會再去試下其他嘢。

一心諗住食窩夫,要咗經典味,飲latte。

窩夫、latte

侍應雖然好忙偶有蝦碌位,但主動招呼收碟斟水,幾好。

2015-02-28
窩夫、latte