懶人包:景同、飲野同打卡 ~ 一流食物 ~ 原價錢50%off可試甜品 ~ 送都唔食service ~ 無店內環境 ~ 睇彩數,我去果日嘈到似街市同朋友慶祝生日,朋友隨便揀嘅餐廳。 成個場10枱有9枱係慶祝,多數都係生日。我諗lee個價錢點都無死啦,咪都唔諗就叫golden ticket menu,係一個5 course dinner set。一開始黎2杯cocktail(另外單叫15x 1杯),好飲味道特別同有酒味,心諗lee餐應該冇死。沙律 ~ 個水牛芝士超好食,好香同滑,仲有少少流心。。。 但係其他啲伴碟菜就好一般, Parma Ham似超市68蚊包果D生蠔同刺身 ~ 一般,不是特別鮮甜,除左蝦刺身同帶子碎壽司較為好食煎豬肉餃子 ~ 無肉汁, 少鞋口Risotto ~ 應該加咗炒香咗嘅蝦膏去做,好食但沒太大特別homemade意粉 ~ 似手工意粉,黑松露魚子醬被芝士汁完全蓋過變得可有可無,不如簡單啲煎釀粒帶子or 兩條蘆筍bb, 效果更佳石燒牛肉 ~ 一流!𣺉滑香牛味,自己燒。。。不過如果過熟同燒燶左就恭喜你了甜品(2人total加176) ~ 檸檬雪葩真心好食,其他嗰啲真心垃圾
懶人包:
景同、飲野同打卡 ~ 一流
食物 ~ 原價錢50%off可試
甜品 ~ 送都唔食
service ~ 無
店內環境 ~ 睇彩數,我去果日嘈到似街市

煎豬肉餃子 ~ 無肉汁, 少鞋口

甜品(2人total加176) ~ 檸檬雪葩真心好食,其他嗰啲真心垃圾,同3星酒店buffet甜品區一樣

Service ~ 食過同一價錢嘅餐廳,每道菜係你食一碟先會再上,佢呢度就似茶記, 同你全上,石燒牛肉就等成2x分鐘都無上(8塊生牛咋wo)。 D 侍應人手明顯不足, 好急,比碟又甩手,埋單同拎drinks menu都要叫幾次。。。 最爆係,隔離枱埋單走嗰陣時,人哋同佢講佢漏單無畀支紅酒,佢即刻就入去攞支紅酒比個客照charge個客 ( 好似仲即刻開咗添)... 呢個係乜嘢玩法? 個客勁無奈, 逼住留支酒喺度。

總結: 我呢餐埋單$2683, 呢個價錢可以有更好嘅景,食物質素,service 真係多多都有。可一不可再,錢多唔信伏可以trytry

Golden ticket menu
2021-08-11