2010-12-30 9 瀏覽
好耐沒有到呢間餐廳幫襯,係時候同舊朋友一聚,來一個聖誕大餐.我就選了舊相好Al Bistro.一坐低我點了一支house white價錢相當合理$188坐了一會便送上我的至愛法包,法包依然保持外脆內軟appertizer我和女友人各選–款,珍宝帶子及牛仔吞那魚沙律帶子是半熟的伴鮮蠔汁相當匹配,牛仔吞那鱼沙律亦相當鮮味我本人最恩賞就是個caper dressing我在sabatini都食過依個做法說到餐湯松茸龍虾湯,個湯做到算幾好,但係本人認為菇味司以强一點main course 有威靈頓牛柳,摩洛哥羊朳,地中海比目魚選擇我地選了羊扒和比目魚.摩洛哥羊扒我第一次食這種做法,我覺得非常合我心水,因為非常芳香樸鼻,我食得出有好多香料和橙香味,羊肉又嫩,真是貨真價實蘇格蘭羊比目魚女友人都喜歡我試了一口食出有點蕎麥味,原來是上了一層蕎麥來煎的非常特別dessert 是chocolate bread pudding非常傅统的聖誕甜品女友人就喜歡甜嘢,因為佢係朱古力fans,我就一半半.總結來講都非常滿意,因為在這些繁忙日子都有這水準都算值得一讚加油我的舊相好Al Bistro

一坐低我點了一支house white價錢相當合理$188
坐了一會便送上我的至愛法包,法包依然保持外脆內軟

我在sabatini都食過依個做法

我就一半半.