2023-05-02 19 瀏覽
幾年冇嚟過鼎王打邊爐啦 每次嚟到一定會叫呢度既鼎王麻辣鍋 + 酸菜白肉鍋(鴛鴦鍋),又可以揀辣度同酸度,選擇自己既口味呢度最令我驚喜係可以90分鐘內無限添加鴨血同豆腐(只限鼎王麻辣鍋),而酸菜白加肉鍋則可以添加酸菜,亦都因為甘,佢地係會加反本身個湯底,唔會好似出面甘加水,唔會愈食愈淡,而我最想讚既係,呢度既店員係非常主動幫手添加,絕對可以食到你唔想食為止濃香豆皮店員介紹呢款要碌三至五分鐘,佢有啲似炸咗嘅腐竹,索曬個麻辣湯超好食,而且店員話佢係台灣直送到港,個人覺得係必食推介牛拼盤 (4人份)好可惜無2人份量,只有4,5,6人拼盤有黃喉,碌8秒就食得較深色既就係封門柳,另外就係牛邊爪同牛頸脊個人最喜歡就係封門柳,因為肉味較濃,而且脂肪唔會太多爽脆白鱔片比起之前出面食過既厚身,唔會太薄手打花枝丸朋友超愛,非常彈牙,而且真係有花枝在內原來食酸菜都夠下次菜都可以唔叫不停refill出面有d醬汁可以加,但其實湯底已經好夠味了飯煲入面既白飯係任裝架
幾年冇嚟過鼎王打邊爐啦

濃香豆皮

牛拼盤 (4人份)
好可惜無2人份量,只有4,5,6人
拼盤有黃喉,碌8秒就食得
較深色既就係封門柳,另外就係牛邊爪同牛頸脊
個人最喜歡就係封門柳,因為肉味較濃,而且脂肪唔會太多

爽脆白鱔片
比起之前出面食過既厚身,唔會太薄

手打花枝丸
朋友超愛,非常彈牙,而且真係有花枝在內

原來食酸菜都夠
下次菜都可以唔叫

不停refill

出面有d醬汁可以加,但其實湯底已經好夠味了
飯煲入面既白飯係任裝架

• 濃香豆皮