餐廳: 鮨石
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-06 11 瀏覽
又想食omakase luuuuu🥰今次去左尖沙咀鮨石試試師傅手勢第一道頭盤有三樣食物要順次序食第一個係醬油漬吞拿魚完全無筋 好軟熟 魚鮮味好足🥰然後係水雲係海藻嘅一種 師傅切到超幼 好似頭髮咁幼刀功好厲害👍🏻食落脆脆地 酸酸地 好開胃最後係靜岡果茄 同普通蕃茄好唔同一食落去係酸酸地,然後食到最後係會回甜好特別!開左胃之後師傅上咗鹿兒島間八魚嘅油脂好香🥹魚肉軟糯 好正!接着係北海道白象拔蚌可以配芥末或者鹽去食旁邊仲有橘子沾一沾橘子先食會帶有橘子嘅香味好清新😚師傅跟住serve 左八爪魚腳同吸盤個人嚟講鍾意吸盤多啲咬落去比較爽口八爪魚腳幾厚身,但係略嫌有啲韌鮟鱇魚肝配上醃製左嘅奈良西瓜一食落去果下,完全唔知道嗰個係西瓜🤣🤣就算我知道咗佢係西瓜,我都唔覺得佢係西瓜😂😂😂係好神奇嘅口感,第一次試咁樣嘅西瓜夾埋鮟鱇魚肝一齊食會令到個鮟鱇魚肝冇咁膩好食好多跟住就係天婦羅有北海道目光魚、青椒仔、本菇梭子魚有燒過表面好香卷左黎食啖啖肉😚😚青森縣大王芋比起山藥更好食唔會喉嚨痕🤪食壽司前上左個帆立貝清湯 個湯超鮮甜 個帆立貝嘅鮮已經入哂個湯度個湯比起粒帆立貝更加好味👍🏻👍🏻壽司有石垣鯛、池魚、黑鯥、鰤魚
又想食omakase luuuuu🥰

食落脆脆地 酸酸地
好開胃
最後係靜岡果茄
同普通蕃茄好唔同
一食落去係酸酸地,然後食到最後係會回甜
好特別!

沾一沾橘子先食會帶有橘子嘅香味
好清新😚

師傅跟住serve 左八爪魚腳同吸盤
個人嚟講鍾意吸盤多啲咬落去比較爽口
八爪魚腳幾厚身,但係略嫌有啲韌

鮟鱇魚肝配上醃製左嘅奈良西瓜
一食落去果下,完全唔知道嗰個係西瓜🤣🤣
就算我知道咗佢係西瓜,我都唔覺得佢係西瓜😂😂😂
係好神奇嘅口感,第一次試咁樣嘅西瓜
夾埋鮟鱇魚肝一齊食會令到個鮟鱇魚肝冇咁膩好食好多

跟住就係天婦羅
有北海道目光魚、青椒仔、本菇

梭子魚有燒過表面好香
卷左黎食啖啖肉😚😚
青森縣大王芋比起山藥更好食
唔會喉嚨痕🤪

壽司前上左個帆立貝清湯
個湯超鮮甜 個帆立貝嘅鮮已經入哂個湯度
個湯比起粒帆立貝更加好味👍🏻👍🏻

壽司有石垣鯛、池魚、黑鯥、鰤魚、關鯖魚
、中拖羅
最好食係最後個生死戀
紫菜包住赤身刺身同埋燒過嘅拖羅
個拖羅係近鮫位,油香十足
夾埋一齊食,真係正到喊🥹🥹

食完壽司之後就上咗個魚湯
暖返個胃好舒服☺️☺️