雅苑座

The Greenery
2015-01-23 14145 瀏覽
闊別半年後又一次黎帝苑食Lunch Buffet,諗起佢地最出名嘅甜品,鐵板牛粒,燒烤已經留晒口水。 平時都好少食Lunch Buffet, 原來都好多人,一點左右黎到已經差唔多滿座,無他嘅,食物質素好自然吸引到食客。講多無謂,一開場先嚟個我最喜愛嘅冷盤及海鮮大燴(長腳蟹,青口,蝦, Cold cuts),大路嘢不過好鮮甜。(必食)再黎就係熱食,款式幾多,都有二三十款,都係眼闊肚窄樣樣試少少。。。。。。 去片 鐵板牛粒 (喜愛牛肉必食)韓汁蒸豆腐都辣辣地都幾好味!牛仔骨亦唔錯,啱晒我地呢啲牛魔王。 另外帝苑Buffet嘅中湯又係唔錯,好足料。今日係蟲草花煲雞,一口氣飲左兩大碗,掛住飲都唔記得左影相。 食飽飽再黎個自制健康海鮮沙律最後甜品時間,因為食得太飽了,原本打算放棄甜品,但經過甜品COUNTER時又受唔住引誘,食左(Tiramisu,班戟,面包布甸,再嚟多兩杯迷你甜品)。 即點即做斑蘭班戟,Cream又多又滑,YUMMY! 朱古力同士多啤梨甜品,面包布甸都好好味 最出名嘅Tiramisu實在太好味了(必食),但影相又好肉酸,為免影響食慾最後都係無影到,極力推介!!! 最後飲埋杯

長腳蟹
青口 凍蝦 鐵板牛粒
葡式炒蜆
韓式泡菜豆腐
韓汁蒸豆腐都辣辣地都幾好味!
牛仔骨亦唔錯,啱晒我地呢啲牛魔王。
韓式牛仔骨

斑蘭PANCAKE
三重朱古力
士多啤梨白酒慕絲
麵包布丁
香濃咖啡
即點即做斑蘭班戟,Cream又多又滑,YUMMY! 朱古力同士多啤梨甜品,面包布甸都好好味 最出名嘅Tiramisu實在太好味了(必食),但影相又好肉酸,為免影響食慾最後都係無影到,極力推介!!! 最後飲埋杯香濃咖啡為呢個美味嘅Lunch Buffet 劃上完美嘅句號。下次再見!
題外話/補充資料: 終於試哂LUNCH,晚餐,宵夜,我同老婆鍾意食開同一間酒店,所以下次打算再食晚餐BUFFET!!!
2015-01-16
長腳蟹