雅苑座

The Greenery
2014-11-02 7542 瀏覽
雅苑座一直係我心目中一間非常高質素的buffet,朋友聚會想食buffet,當然首選呢間 一進入餐廳,好多萬聖節的物品,仲有現場live 唱歌,好有氣氛,好正。之後服務員又好細心地送上萬聖節特飲-魔鬼之眼,賣相真係好似一對魔鬼眼,飲落又唔算太甜,唔錯唔錯。原來依家係食大閘蟹季節,每位仲可以享用一隻大閘蟹,我地梗係第一時間試下先喇,咁岩今年未食過,估唔到食buffet都有得食,好happy 雖然係三兩重,但都有好多膏,算係咁喇。食完仲見到有薑茶提供,嘩嘩嘩,真係好貼心,值得一讚 食物方面,梗係首先去食海鮮喇,起碼食番回本價,哈哈哈。有長腳蟹,龍蝦仔,面包蟹,青口,每樣都好鮮甜,特別係長腳蟹,又多肉,我一口氣食左3大碟 。之後,就跟住去食烚海鮮,當晚有花甲,東風螺,沙白,花蟹,仲有牛丸,菜,牛柏葉,好多種類,任君選擇,仲提供清湯同喇沙湯底。食完後,梗係清清腸胃,去食沙律菜,蔬菜種類足夠,好新鮮,咀嚼時介'集集'聲,真係覺得廚師們準備食材絕不馬虎 好喇,到我最愛的甜品,也是我最喜歡雅苑座的原因,甜品真係一流,有我至愛的tiramisu,blueburry cheese cake,
好喇,到我最愛的甜品,也是我最喜歡雅苑座的原因,甜品真係一流,有我至愛的tiramisu,blueburry cheese cake,巨蜂提子,芒果,水蜜桃,番石榴果凍,仲有haagan-dazs雪糕任食,真係絕對唔可以錯過。最後,呢度的服務態度也是令我再食的原因,收碟快,加水也很快,好細心的服務