2023-10-12 90 瀏覽
經過平時大排長龍嘅阿閒泰,見到門口walk in隊得一個人就諗住試吓。就係咁就做咗個後悔嘅決定⋯等咗大半個鐘都未有位,遊客區多人我好明白、中途有啲訂咗位嘅嚟要俾位佢哋先我都好明白,但唔明點解三四張枱吉晒喺度幾個字都唔帶人入去。不過我仍然好耐心咁等佢。好唔容易終於入座,餓到前胸貼後背所以即刻搵人落單,點知又係另一惡夢開始⋯落完單後等咗成25分鐘,等到隔離左右遲我幾分鐘叫果啲枱都嚟齊晒嘢食我枱面都係得份餐具同一杯水!搵個侍應追單嘢都未講完就轉身走咗去話幫我睇吓,我欣賞佢嘅速度但我都未講完嘢可唔可以尊重吓我?跟住幫我落單嘅黑衫侍應返嚟問我係咪仲未嚟問我叫咗咩?我問有無落到單ga?佢話有但可能甩咗單,電腦落單都會甩單咩?真係無落嘅咪坦白同個客講返句唔好意思即刻幫你做囉!又要話有幫我落單又要問返我叫咗咩!你估茶餐廳手寫單呀!定當我三歲細路?我唔即場發脾氣係我修養好,但咁嘅服務真係不能接受😡追完單5分鐘都唔駛就嚟晒嘢食,廚房速度好值得稱讚👍🏻香芒紅菜頭米紙卷伴碟嘅芒果好酸⋯好彩有紅菜頭嘅甜味中和吓。泰式虎蝦炒金邊粉,唔知係廚房趕出貨定本身係咁。成碟嘢乾淨淨,啲金邊粉係癡埋一餅嘢咁⋯無金邊粉應有嘅味

追完單5分鐘都唔駛就嚟晒嘢食,廚房速度好值得稱讚👍🏻
香芒紅菜頭米紙卷

香芒紅菜頭米紙卷伴碟嘅芒果好酸⋯好彩有紅菜頭嘅甜味中和吓。
泰式虎蝦炒金邊粉

泰式虎蝦炒金邊粉,唔知係廚房趕出貨定本身係咁。成碟嘢乾淨淨,啲金邊粉係癡埋一餅嘢咁⋯無金邊粉應有嘅味得個辣字(已經係撥走晒辣椒粉)兩隻蝦同青口就尚算新鮮

全碟都係咁乾到癡埋一齊

完全係失望嘅一餐,簡直係貼錢買難受😣又或者我太黑仔😢

總之就係無下次!
2023-10-12