2022-05-06 67 瀏覽
疫情放緩,又係時候出動食好嘢。今日爸爸放假,就請佢過嚟一齊食泰菜。Ahan Thai之前行K11嘅時候見過,亦都有朋友介紹過。餐廳嘅門面吸引,啱晒打卡😝斑蘭椰香鮮奶咖啡(熱)第二度無飲過,味道好特別,斑蘭同咖啡好夾好有驚喜,😍 咖啡大杯又好飲,唔會太甜,冷氣好凍嘅時候,一杯熱飲落肚實在滿足☺️首先嚟嘅係煎海蝦芒果牛油果有機藜麥泰式沙律,係好好嘅開胃菜,冰凍,酸,鹹,甜,加埋軟滑嘅牛油果,有咬口嘅藜麥,一下子又好多重味覺嘅刺激😆不過牛油果有小小爛,應該係壓凹咗。我無要求換,切走咗果小小,不過就有少少失望。其實可以切粒唔要果部分?香煎帶子青咖哩醬新鮮蔬菜濶條麵賣相吸引,青咖哩味道頗特別,甜中帶辣,仲越食越辣。蔬菜濶條麵好煙靭,香菇同帶子煎過,都幾香口。餐飲叫咗個Affogato, 賣相真的很吸引,雖然飲落就有啲論盡😂 滾熱嘅 Expresso 用玻璃樽仔裝住,waiter亦都好貼心咁提醒要注意溫度。

斑蘭椰香鮮奶咖啡(熱)
香煎帶子青咖哩醬新鮮蔬菜濶條麵