今日朋友請客話帶我去尖沙咀食海鮮🦞火鍋放題,我哋食5:00-7:30 $368/位(另收加一服務費),包含2.5小時火鍋放題、任食雞煲、海鮮拼盤、時令燉湯及火鍋湯底,另外我哋每人加咗$20可以任飲汽水🥤(啤酒除外)。先嚟一壺湯,今日係海底椰鱷魚肉煲豬骨,好滋潤,好飲。雞煲有3款口味,我哋揀咗韓式芝士雞煲。煲內除咗雞,仲有好多芝士同紫洋蔥,好香!雞嘅份量亦好多,味道剛剛好,好滑👍👍。刺身拼盤,有北寄貝、希靈魚、牡丹蝦等…新鮮鮮甜。湯底係冬瓜魚翅花膠湯底,嚟完湯底就上咗一盆霸王海鮮盆,有越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭大元貝、臺山奄仔蟹、新鮮鮑魚。隻鮑魚仲會郁架,好新鮮!龍蝦啖啖肉,龍蝦同蟹都有好多膏,食落彈牙鮮甜。另外仲有各款肉類、海鮮、蔬菜選擇,我比較鍾意安格斯肥牛、黑松露墨魚滑,安格斯肥牛肥瘦剛剛好,好香牛味👍,黑松露墨魚滑,好香黑松露味仲好彈牙!放題價錢有海鮮、有雞煲、又有湯飲,真係一條龍服務🤣。

先嚟一壺湯,今日係海底椰鱷魚肉煲豬骨,好滋潤,好飲。

刺身拼盤,有北寄貝、希靈魚、牡丹蝦等…新鮮鮮甜。