2017-11-02 278 瀏覽
一星期總有一餐晏要係尖沙咀解決!尖沙咀餐廳多到暈!所以決定要次次食唔同餐廳!今日點燈點到黎阿一豬扒米線!款式都好多!我就揀左個招牌豬扒酸辣米線!朋友仔就揀左個魚肉小雲呑米線!🤣明明就係豬扒最出名!我地再叫多個拍青瓜小食!拍青瓜到!夠辣夠酸又爽脆!份量正常!亦都好入味!再黎就都我個豬扒米線,一開始問落單個姐姐大辣會唔會好辣!自己問完都覺得係費話!🙊所以就叫左個中辣試下先!黎到一試味!一向好辣嘅我,都不禁講左句,係咪清湯黎架🤣所以當機立斷叫佢比碟辣油我加辣!呢個麻辣辣椒油正!好香花椒味同夠哂辣!為我個米線生色不少!佢呢間啲米線係屬於粗身的,但仍然非常爽滑,絕對唔會煮得太焾身!豬扒就更加唔洗多講,一個字正!仲要有成3件!朋友叫個魚肉小雲呑就好一般,咪就係魚肉用個雲呑皮包住咁囉!總括黎講有下次!價錢亦合理!

拍青瓜

拍青瓜到!夠辣夠酸又爽脆!份量正常!亦都好入味!
豬扒米線

呢個麻辣辣椒油正!好香花椒味同夠哂辣!為我個米線生色不少!

朋友叫個魚肉小雲呑就好一般,咪就係魚肉用個雲呑皮包住咁囉!

總括黎講有下次!價錢亦合理!
2017-11-01
拍青瓜