2016-07-04 6477 瀏覽
家姐想吃雞煲同打邊邊,原來諗住去土瓜灣食我醒起朋友提過LEE間火鍋店,就上網睇睇,就透過OPENRICE 個ONLINE BOOKING BOOK埋枱啦準時去到火鍋店,但竟然冇我個BOOKING,我就提供番OPENRICE個CONFIRMATION比店員,店員好快就安排左位置並說唔好意思,因為佢地仲未收到個通知,唔緊要啦,最緊要有得食坐低就睇下有乜食啦!先叫左D小食食下先芥辣八爪魚~~~味道唔錯,八爪魚UN UN地幾好味手拍青瓜~~~好JUICY,青瓜好爽口,味道好FRESH泰式鳳爪~~~味道剛好,鳳爪夠味又入味NICE泰式生蝦~~~蝦的肉質唔錯,配上醬汁真係好GOOD再來刺身甜蝦~~~夠新鮮,肉質唔錯牡丹蝦~~~夠大隻,蝦肉有口感希靈魚~~~YUMMY北寄貝~~~NICE火鍋黎喇鮑魚雞煲~~~鮑魚好鮮味,一D都唔"UN",雞本身係唔辣的,夠味又唔會死咸,雞雞材得好香口,仲有豬皮,豬皮吸收哂D味好正呀!食哂D雞就要加湯打邊邊喇手打丸墨魚丸~~~夠彈牙,好鮮味,入面仲有粒粒的墨魚肉蝦丸~~~好鮮味,好彈牙呀韮菜餃~~~皮夠薄,餡料都好豐富GOOD貢丸~~~雖然係雪藏丸,但又唔錯喎海鮮拼盤
家姐想吃雞煲同打邊邊,原來諗住去土瓜灣食

坐低就睇下有乜食啦!

先叫左D小食食下先
小食
芥辣八爪魚~~~味道唔錯,八爪魚UN UN地幾好味
手拍青瓜~~~好JUICY,青瓜好爽口,味道好FRESH
泰式鳳爪~~~味道剛好,鳳爪夠味又入味NICE
泰式生蝦
泰式生蝦~~~蝦的肉質唔錯,配上醬汁真係好GOOD

再來刺身
刺身
甜蝦~~~夠新鮮,肉質唔錯
牡丹蝦~~~夠大隻,蝦肉有口感
希靈魚~~~YUMMY
北寄貝~~~NICE

火鍋黎喇
鮑魚雞煲

食哂D雞就要加湯打邊邊喇
手打丸
墨魚丸~~~夠彈牙,好鮮味,入面仲有粒粒的墨魚肉
蝦丸~~~好鮮味,好彈牙呀
韮菜餃~~~皮夠薄,餡料都好豐富GOOD
貢丸~~~雖然係雪藏丸,但又唔錯喎
海鮮拼盤
海鮮拼盤......送的
蟶子~~~SIZE一點都唔細架,隻隻都有2/3隻筷子咁長架,好鮮好甜
蜆~~~普通SIZE,但蜆肉好甜
蝦~~~超新鮮呀,蝦仲"旭"架
火煱料
羊肉~~~薄薄的,放入鍋內一下就食得,少少的羶,好味喎!
牛肉片~~~牛的質素很好,牛有牛味,脂肪分佈得好平均
牛肉粒~~~煮得耐左都唔"UN",好香的牛味
金菇~~~打邊爐一定要有的配料
鮮准山~~~准山好粉,吸收哂D湯汁好正呀
木耳~~~好爽口
蓮耦片~~~夠清甜
及弟料~~~粉腸、豬肚、豬腰,好味喎!
冰豆腐~~~豆腐好以海綿咁吸收了湯中的精華,正呀!
蠔~~~好鮮甜呀
海蝦~~~好新鮮
脆鯇片~~~夠爽口
帶子~~~YUMMY

其實我地只係叫左一輪食物已經超飽了

食物選擇多,火鍋料夠新鮮,服務夠好

2016-07-01
小食