2024-01-29 276 瀏覽
突然想食日式料理,所以黎到尖沙咀厚福街呢間鉄火堂。餐廳環境尚可,空間不大,但總算舒適。見到餐牌有個二人套餐$398,被吸引了,於是就點了呢個套餐。首先第一道:麵豉湯 (味道不錯,夠熱)再來第二道: 迷你蟹籽沙律(味道清新,青瓜絲特別幼細,爽脆清甜,好喜歡呢種口感)第三道:炸物小食拼盤(由於雞翼賣晒,所以改用炸芋丸,芋圓外脆內軟,味道不錯,雞軟骨冇特別,餃子皮有啲過硬同厚 味道一般)第四道:刺身大丼飯 ,有16款配料,相當豐盛,包括有:珍寶赤蝦、厚切三文魚 、馬刀貝 、厚切油甘魚 、八爪魚片 、厚切劍魚腩 、厚切赤身、烏賊、芝士蛋籽、中華沙律、青瓜絲、碎蔥吞拿魚、帶子、蟹柳、北寄貝、飛魚籽。 (刺身整體味道鮮甜,幾款魚腩都甘香,可惜個飯太差,啲飯唔係鬆散粒狀,係一舊舊,似係冷藏再解凍嘅感覺,食落有啲硬,拉低了整體嘅分數🥲)最後一道:甜品(雖然甜品size非常迷你,但味道很好,一款類似係冰凍士多啤梨有夾心cream,另一係焦糖布甸)⭐️除咗啲飯欠佳,其他整體都良好。員工服務態度不錯,有禮貌,上菜速度快。
突然想食日式料理,所以黎到尖沙咀厚福街呢間鉄火堂。
餐廳環境尚可,空間不大,但總算舒適。

首先第一道:麵豉湯 (味道不錯,夠熱)
麵鼓湯

⭐️除咗啲飯欠佳,其他整體都良好。
員工服務態度不錯,有禮貌,上菜速度快。

2024-01-28
麵鼓湯