2011-11-09 19 瀏覽
金鳳的大名已聽過不少次,往時6:00pm許在那長沙灣舖已見大排長龍 『係咪咁正呀』: 心諗 這天中午不期然行過山林道,又見到金鳳了,但呢次係無人的,好奇怪;兼且午餐價錢竟然只須$30大元,一間咁出名而坐落尖咀地區嘅餐廳竟会如此便宜,我當然唔會放過此機會喇 。7成滿座,入去無侍應招呼,無所謂便找個位坐下去。望望Menu,見有牛仔柳餐,lum 住大餐廳的牛仔柳一定唔差,so 便 order 一份。眼見待應手腳非常〝那西〞,餐具排都不排好,一手一渣放哂係枱,枱面又唔抹,好不乾淨呢 有野食了,個餐其實好豐富 : 餐包、羅宋湯、牛仔柳薯菜、凍Lemon Tea 餐包 - 全餐最好,估唔到超軟又熱辣辣,好味羅宋湯 - 味可以,材料亦十足,但敗筆在唔夠熱,及唔夠濃,一般牛仔柳薯菜 - 賣相好吸引,但牛仔柳肉一切落去已覺唔掂;霉霉淋淋的,一啲肉質感也無,味道還接受到,但點可以上抬架 。薯條偏淋、無味又唔脆;大白菜整得過耐,好 un 呀!呢間真的傳說中的金鳳?點解會咁差勁架 ,可能真的一分$$一分貨,「糊口可以」,但我真的 prefer 賣貴o的做好o的喇,呢間無下次 law。
『係咪咁正呀』: 心諗

餐包 - 全餐最好,估唔到超軟又熱辣辣,好味
。薯條偏淋、無味又唔脆;大白菜整得過耐,好 un 呀!

呢間真的傳說中的金鳳?點解會咁差勁架
2011-10-29