2014-06-10 1672 瀏覽
我同朋友兩個約左食飯都未有idea食咩, 講起都已經好耐冇食放題, 於是就坐言起行喇!大家都係尖沙咀做野, 睇openrice見呢間評價都好似唔錯, 所以決定一試!我地入到黎坐低, 放題唔駛諗太多, 見到啱食就tick估唔到都幾有效率, 話咁快就逐一上菜首先食左鐵板帶子, 因為落左五味粉, 有啲啲辣, 不過我就唔太怕既, 幾好食, 連啲洋葱我都食左啲添!!而碟壽司呢, 鰻魚壽司係水準之作, 燒三文魚壽司就好香好好味, 如果唔係因為唔想擺太多飯落肚, 我都真係叫多幾件同場加映有多春魚同牛柳粒, 多春魚係朋友點既, 本身唔係太係我杯茶, 就費事點評喇!!不過個牛柳粒就真係唔錯, 夠嫩又香口, 一啲都唔靭, 值得推介食放題冇可能唔食魚生, 其實認真睇下, 個擺法都幾靚對於我黎講, 魚生最重要就係新鮮同衛生新鮮方面我食落就覺得好鮮味, 而衛生方面, 至少我食完到而家都冇事咁我就覺得係合格有餘啦!!螺肉係正常水準, 而另一碟串燒呢, 應該係我全晚至喜歡既一碟雖然都有食雞軟骨串燒果啲, 但其實我至鍾意既係牛脷串燒到最後我都忍唔住再encore多兩串朋友叫左個泡菜雜菜煲, 可能因為佢想食多啲菜啦,
我地入到黎坐低, 放題唔駛諗太多, 見到啱食就tick
估唔到都幾有效率, 話咁快就逐一上菜
放題冇可能唔食魚生, 其實認真睇下, 個擺法都幾靚
對於我黎講, 魚生最重要就係新鮮同衛生
咁我就覺得係合格有餘啦!!
雖然都有食雞軟骨串燒果啲, 但其實我至鍾意既係牛脷串燒
到最後我都忍唔住再encore多兩串
朋友叫左個泡菜雜菜煲, 可能因為佢想食多啲菜啦, 不過佢又食唔哂, 搞到我要包底, 如果唔係我應該仲可以試多啲野食
最後一round就叫左鴨胸、一口炸雞、沙律, 仲有天婦羅, 不過我朋友佢真係太細食喇, 結果要我食哂, 好在啲野都好好味, 所以最後我係冇浪費到任何食物既!!

題外話/補充資料: 最後不得不提既係, 呢度既服務真係好好, 招呼好殷勤, 其實我地黎果時都係繁忙時段, 但係侍應都會耐唔耐問下我地有咩需要, 見我地想食泡菜煲既時候, 又會幫我地分好兩碗咁, 仲講話而家係繁忙時間, 希望唔會待慢左我地!!真係值得一讚!! 呢間既食物質素同服務態度都真心唔錯, 如果要係尖咀食放題, 我覺得呢度可以一試!
2014-06-05