放工之後,諗住搵間冰室快食晚餐就回家。侍應好有禮貌,親自幫我點餐,仲介紹奶茶加埋隻熊仔可以打吓卡。咁我本身都想試吓佢個奶茶嘅!叫左招牌荷葉土魷肉餅蒸飯, 加埋冰凍熊仔奶茶。首先黎左個冰凍熊仔奶茶,叫晚餐就加$18有樽裝奶茶,加$19就有埋隻熊仔俾你打卡。奶茶入口係濃厚嘅,奶味偏重,甜度適中,隻熊仔打卡係幾靚,半個鐘都未溶哂,有排你影😂晚餐叫左個招牌荷葉土魷肉餅蒸飯10分鐘内就已上菜,本身想叫少飯(以為佢係分開上), 侍應話唔得,唔係分開,冇得少飯。上菜係原個上,有個籠仔上有塊荷葉,再放蒸飯上有肉餅同埋幾舊土魷。 蒸飯同肉餅係熱嘅,肉餅一入口就溶,味道正常,土魷就常溫啦,不過硬嘅。最厲害係塊荷葉,係凍架🤣因為蒸飯冇乜荷葉味,所以就好奇摸吓塊荷葉😂點知凍嘅,即係落單先執埋一齊啦!咁咪可以少飯囉😂環境唔大,如果你拎住一大袋野就要打橫先行到,唔算寬敞囉。咁平日文晚都唔算多人,可以慢慢坐。另外,一路食一路有2隻蚊定烏蠅飛黎飛去都唔走,咁睇應該唔會有下次啦。附近有好多餐廳可選擇。
放工之後,諗住搵間冰室快食晚餐就回家。
叫左招牌荷葉土魷肉餅蒸飯, 加埋冰凍熊仔奶茶。

晚餐叫左個招牌荷葉土魷肉餅蒸飯

冰凍熊仔奶茶