2018-11-16 138 瀏覽
天氣開始轉涼,又係打邊爐既好時節,食過銅鑼灣既酒鍋,一直念念不忘,原來尖沙咀有分店,又試下先!靚靚飲品, 竹蔗, 薏米水自選醬料同銅鑼灣一樣,都係一大盆比你自己揀,又企理又多選擇!湯底方面,今晚有朋友唔食辣,所以要咗個台式佛跳牆湯底,賣相都好有趣,中間有一堆炸芋頭,炸芋頭淥一陣就可以食得!湯底入面仲有冬茹絲,肉絲,荀絲等等。唔打辣邊爐,但可以叫個三拼台式麻辣小鍋過下口癮,呢個強烈推介!夠麻又夠辣,重點係入面有臭豆腐!非常之有台灣夜市既風味,食辣既朋友千萬唔好錯過!即炸手工紫菜響鈴卷,又係必食推介,響鈴卷加入紫菜,令味道同口感都提升,基本上淥2秒就可以食!七星報喜,淨係賣相已經一百分,七粒唔同顏色既手打丸,有蝦丸墨魚丸等等,我就覺得蝦丸比較出色少少。頂級安格斯小牛排,賣相又係滿分,安格斯小牛排脂肪分布均勻,薄切,輕輕淥一淥就食得!黑松露蝦蟹餃,上次都已經食過,今日要encore,脹卜卜既餃子,用咗黑色嘅餃子皮去包,每一隻入邊都有起碼一隻蝦,黑松露醬同蟹肉既分量亦都唔少,打邊爐餃子來講,呢個真係幾唔錯!蔬菜拼盤,樣樣都有啲,啱晒啦選擇困難症嘅人。海鮮拼盤(二人前),有蝦,扇貝,蟶子同埋蜆,

靚靚飲品, 竹蔗, 薏米水

湯底入面仲有冬茹絲,肉絲,荀絲等等。

蔬菜拼盤,樣樣都有啲,啱晒啦選擇困難症嘅人。

海鮮拼盤(二人前),有蝦,扇貝,蟶子同埋蜆,樣樣都新鮮嘅, 又係啱晒想樣樣都試下嘅朋友!

總括嚟講,尖沙咀分店嘅嘅打邊爐體驗都非常之唔錯,下次多啲朋友一齊就可以試多啲嘢啦!
  • 海鮮拼盤
  • 蔬菜拼盤