2018-01-16 4268 瀏覽
其實鄭師姐一路都喺個wishlist入面,但一直都冇機會黎,所以今次自己生日就預早兩星期book定,同屋企人黎試下泰式素菜會係乜野一回事大廈門口都幾隱蔽,喺藥房中間,電梯仍然係舊式人手拉閘款一層樓雖然好幾個單位,但完全唔難搵被安排坐大廳,最大嗰枱大約8個人,其實呢度地方都好大,同時可以開到咁多枱完全唔知今日有d乜野食,正所謂冇希望就唔會失望,都係食素唔會差得去邊嘅先黎一大碗湯,分好之後其實一人只有一小碗,不過可以添飲嘅..飲到個底覺得太辣,所以大家都冇添到齋叉燒都算意料之外,我以為係中式齋菜先會有?對比之後出現嘅其他菜式算份量多,而且淨食都幾dry開胃雜果沙律,有火龍果,蘋果,梨,楊桃,芭樂,哈蜜瓜,菠蘿,大部分都係平時雜果沙律少見嘅生果,微酸,轉頭就清哂串燒當然都係麵筋偽裝出黎,個汁真係好味,夾埋d花生碎勁香椰子炒飯,雖然成個都白色,賣相黎講唔吸引,不過椰汁香,仲有一片片椰肉,我唔係咁鐘意椰味都接受到炒雜菜就係一般炒雜菜...春卷我都唔記得入面有咩料,唔係勁脆,但又唔會好油膩;食到呢一刻都飽飽地咯..點知仲有個米粉!真係不得了,個米粉好好食,咖哩湯唔辣,有薯仔呀素腸呀咁,如果唔係咁飽

大廈門口都幾隱蔽,喺藥房中間,電梯仍然係舊式人手拉閘款
一層樓雖然好幾個單位,但完全唔難搵
串燒當然都係麵筋偽裝出黎,個汁真係好味,夾埋d花生碎勁香
炒雜菜就係一般炒雜菜...
點知仲有個米粉!真係不得了,個米粉好好食,咖哩湯唔辣,有薯仔呀素腸呀咁,如果唔係咁飽真係想食多幾碗
終於到甜品時間,以為得糖水?又點少得芒果糯米飯,飽到
2017-12-01
生日