餐廳: 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
資訊:

2022-01-27 35 瀏覽
媽媽生日話想食蒸海鮮, 所以我就一早BOOK好左之前食過覺得好正既蟹仙大食一餐!我地去到就揀左一陣餐, 最後叫左個最經濟的$439套餐, 想食既海鮮都已經齊晒首先食既係東星斑, 大約蒸9分鐘左右, 加少少豉油吊起個魚味就食得, 食落魚味濃郁, 係條靚斑黎的跟住食既係鮑魚同埋大虎蝦, SIZE都好大下, 已而食得出係新鮮海鮮先有既鮮甜!再黎就係野生青口同埋珍珠蠔, 食得出明顯同外面食既有分別, 腥味, 金屬味係完全冇得, 食得出只係海洋的好味道刀貝同月亮貝出面比較少有, 老闆教我地千奇唔好沾豉汁, 因為咁先食得出鮮味同貝味, 聽老闆的話果然無錯重點戲當然要放係最後, 就係青年龍蝦同埋膏蟹, 龍蝦都有手臂咁大, 而且咁厚肉, 肉質何其鮮甜, 而隻膏蟹既膏香到異常, 而且都幾多蟹肉又容易食食個粥底前梗係要食返D菜啦, 咁先係健康的寶寶麻最後食埋個粥, 有好重既海鮮味, 我地都食得非常滿足諗住埋單果陣, 唔得左佢講過現金找數係有糖水送, 仲要唔係普通料, 係椰汁官燕!!!食完都覺得皮膚滑左!媽媽食完都大感滿意, 讚左我好多句孝順仲不停同佢D朋友SHOW OFF, 睇黎帶佢黎食係正確的選擇

食個粥底前梗係要食返D菜啦, 咁先係健康的寶寶麻

最後食埋個粥, 有好重既海鮮味, 我地都食得非常滿足

2022-01-22
生日