📍$78 家燒海帶苗🥦📍$98 興化炒米粉🍜📍$138 砂鍋黃花魚湯🐠有$10前菜(指定海帶),每位$15茶介(指定菊花)☕️,應該無得唔要,另再收加一服務費我岩先醒起幾年前係利舞台分店同朋友食過一次,不過個時以為係普通中菜館一間,完全唔記得食過之後係星加坡🇸🇬食叫過一次grab外賣,可能星加坡🇸🇬大部份平民中菜都好難食,頓時覺得莆田好有家的風味上個月係星加坡🇸🇬其中一個普通再無得普通既民生商場同一大班同事食,因為肚餓同埋人多,所以試咗好多野,有海鮮,豬手……全部都好好食,我哋仲係咁叫個薏米水今次帶媽咪黎比佢試吓,佢都好中意,仲話要帶fd黎【味道】 • 家燒海帶苗🥦 有驚喜既菜式,其實都係上湯浸菜🥦加炒蒜頭🧄,只係無諗過可以浸海帶🥦,媽咪話下次自己試吓整,份量略嫌少 • 興化炒米粉🍜 上碟好靚,好夠味,又唔會太乾或太咸,恰到好處的家常菜,份量嫌略少 • 砂鍋黃花魚湯🐠 熱騰騰好美味,機本上係主打,我本來唔中意細骨魚🐠,但佢真係整得好,成條煎魚好入味😋驟眼睇以為份量好少,但其實兩個人食都夠既【環境】係美麗華商場2期2樓,好方便,裝橫ok值得一讚嘅係,莆田不論係香港🇭🇰定星加坡🇸🇬,服務態度
📍$78 家燒海帶苗🥦
📍$98 興化炒米粉🍜
📍$138 砂鍋黃花魚湯🐠
今次帶媽咪黎比佢試吓,佢都好中意,仲話要帶fd黎

【味道】
驟眼睇以為份量好少,但其實兩個人食都夠既

【環境】
係美麗華商場2期2樓,好方便,裝橫ok
值得一讚嘅係,莆田不論係香港🇭🇰定星加坡🇸🇬,服務態度都係好友善
如果只係係香港🇭🇰,有琳琅滿目既中餐廳,你未必會留意到佢,佢的確係一間低調但有水準嘅福建菜館

家燒海帶苗
興化炒米粉