星期天到尖沙咀活動, 上地鐵後立即seach 下openrice 有咩地方可以食個坐得舒服既 quick lunch, 此餐廳名列地區 top 20, 決定試下. 食台式餐廳, 每次都忍唔住encore紅燒牛肉麵, 呢度牛肉煮得好淋, 夠哂入味, 牛筋同牛肉分佈好平均, 有小小膠質, 非常好口感. 個麵有D似刀削麵, 有寬度食果時能夠吸埋D湯汁, 令人回味.反而個鹽酥雞扒麵就一般啦, 係新鮮, 但係脆漿比較厚, 而且雞皮有肥糕, 我不禁除去塊皮先放入口, 失去左鹽酥既意思.由於唔飲得凍飲 (見隔離枱D台式凍飲賣相不俗, 好想飲), 我地叫左壺生果茶, 係用lipton 茶包加蜂蜜加mixed 生果粒粒, 有士多啤梨, 奇異果, 橙肉, 火龍果, 藍梅. 上果時會用candle 熱住, 保證飲到最後一啖都係溫暖,  順帶一提, 佢會refill 紅茶, 所以我地2個人飲都夠share, 抵!入坐時waiter 已經講明用餐時間限90分鐘, 我地12點左右到, 心諗有無咁誇呀, 都唔滿座. 後來走果時見到有堆人排隊, 原來開始食tea, 咁又係, 睇comment d人都對佢d甜品好評,

由於唔飲得凍飲 (見隔離枱D台式凍飲賣相不俗, 好想飲
Fruit Tea
入坐時waiter 已經講明用餐時間限90分鐘, 我地12點左右到, 心諗有無咁誇呀, 都唔滿座. 後來走果時見到有堆人排隊, 原來開始食tea, 咁又係, 睇comment d人都對佢d甜品好評, 有機會一定要再黎試下先.
2015-08-30
Fruit Tea