2014-06-14 4113 瀏覽
想食台灣野食~ 除了人人都會去的咖啡弄外, 這一間可算是另外一個選擇. 晚上6點到, 等了約25分鐘就可以入去食, 仲要無指定時間任坐唔嬲, 太好了!叫了紅燒牛肉麵, 黑蒜白肉, 古早味三杯雞, 還有綜合水果茶及熱水果花茶.紅燒牛肉麵, 麵很爽同彈, 兼且牛肉味湯底好濃, 令到麵都好滋味. 牛肉不老, 一絲一絲的全舊也食得.黑蒜白肉, 每一塊白肉上面都有充足的黑蒜, 配合白肉, 肉汁鎖住在口裡, 跟黑蒜一齊, 可謂最佳配搭.而古早味三杯雞, 原來有飯跟的, 食出一點甜味, 跟飯一起很快就食完~至於飲品, 熱水果花茶是可以添飲的~ 很好! 吃著這麼多好東西, 配上熱的水果花茶感覺真的好爽.吃到七七八八就叫了最矚目的甜品: 芒果香草蜜糖磚塊, 因為都要等半小時才有.嘩, 見到都覺得興奮! 果然無介紹錯! 內裡的蜜糖磚塊, 沾上芒果雪糕及cream, 一冷一熱一脆, 口裡面同時間容納幾種感覺可說是強勁! 仲有小棉花粒令整個甜品一路食一路唔想比佢停! 真係要一讚!另外服務員都OK~ 又不會趕我們走, 出到去仲有人排緊!!!下次再黎重溫一下!

紅燒牛肉麵
黑蒜白肉
古早味三杯雞
綜合水果茶
熱水果花茶
下次再黎重溫一下!

芒果香草蜜糖磚塊
2014-05-31