花晨月夕🌼🌸|尖沙咀 人氣omakase 花晨月夕 用花點綴 賞心悅目|《omakase》✅尼間位於尖沙嘴嘅花晨月夕係尼排人氣omakase, 絕對要book位先可以試到,餐廳環境同燈光好舒服,除咗有bar檯位置,仲有獨立房可以坐Omakase Sun🌟先付 核桃小女子:傳統日式小食,好友日本嘅風味柑桔蜜漬:甜甜蜜蜜, 10分開胃慢煮廣島蠔:廣島蠔,配上魚子醬,更加可以突出佢嘅鮮味🌟刺身🐟真鯛魚配馬糞海膽用咗液化氮同埋食用泡泡,整出嚟嘅效果真係一流,大家記得要準備好電話去影低泡泡爆破嗰一瞬間,煙霧彌漫,比我感覺真係十分仙。真鯛刺身包住馬糞海膽,感覺上鮮上加鮮🐟象拔蚌象拔蚌好爽脆,口感非常之好,鮮味同甜味都好足🐟煙燻鰹魚煙燻鰹魚有淡淡的煙熏味,師傅切厚薄啱啱好,咬落去好有口感,但又好滑,鮮味十足,仲有陣陣煙燻香🌟御料理鰆魚西京燒春雨本身口感比較厚實,西京燒味道都好足,非常入味。外表已經炙燒,有淡淡的焦香,好滿足🌟壽司🍣鰤魚口感好幼滑🍣深海池魚肉質肥美彈牙,脂厚油香,另外仲加入柚子胡椒,有額外既清新感🍣帶子肉質好厚,鮮甜,滿足🍣地金目鯛油脂豐富,入口即溶,口感都好豐富🍣銀鱈魚肉質爽滑嫰綿,
花晨月夕🌼🌸

《omakase》

Omakase Sun

🌟先付
核桃小女子:傳統日式小食,好友日本嘅風味
柑桔蜜漬:甜甜蜜蜜, 10分開胃
慢煮廣島蠔:廣島蠔,配上魚子醬,更加可以突出佢嘅鮮味

🌟刺身
🐟真鯛魚配馬糞海膽

🐟象拔蚌
象拔蚌好爽脆,口感非常之好,鮮味同甜味都好足

🐟煙燻鰹魚

🌟御料理
鰆魚西京燒

🌟壽司
🍣鰤魚
口感好幼滑

🍣深海池魚
肉質肥美彈牙,脂厚油香,另外仲加入柚子胡椒,有額外既清新感

🍣帶子
肉質好厚,鮮甜,滿足

🍣地金目鯛
油脂豐富,入口即溶,口感都好豐富

🍣銀鱈魚
肉質爽滑嫰綿,油脂較高

🍣池魚
配上薑蔥,好鮮味,清甜爽口

🍣醬油漬赤身
肉質嫩滑,有淡淡醬油香

🍣拖羅
魚油脂好甘香,肉質入口即溶

拌菜:漬蒜頭,幾有驚喜的拌菜,完全唔辣,仲幾惹味同爽口

🍣海膽卷
以北海道赤海膽作為最後,毫不吝嗇放左好多海膽真係超級滿足,配上淡雪鹽,更加提出鮮甜,完全無苦味,成個口回甘

🌟湯
蜆湯清甜,熱辣辣,食完壽司刺身飲飯個暖湯,真係好舒服

🌟甜品
士多啤梨拼巨峰提子