2018-02-19 69 瀏覽
上網search 到呢間餐廳, 獨特之處是可以自己親手整章魚小丸子, 大阪燒同炒麵可以邊食邊玩, 趣味十足見到餐牌主要有章魚小章子, 大阪燒, 炒麵 同牛肉既分類, 另外有一張教學指南, 清楚介紹製作的過程, 唔洗驚唔識整啦另外餐抬上都有準備好各款醬料比大家, 非常方便!首先, 店員會提供所有配料給你, 用來製作小丸子的材料主要有粉漿,八爪魚, 紅薑,蟹子同芥辣醬。 呢個係兩份小丸子的份量, 即可以整到16 粒, 最初有d 擔心會失敗, 但原本只要跟住指示牌既步驟整, 就一定成功呢!所以大家可放心, 像我這種地獄廚神都可以成功完成可能因為親手整的關系, 覺得特別好味, 加埋醬汁就更加靚,色香味俱全, 真係似模似樣架接下來就可以開始整大阪燒了, 見到配料都好豐富吸引, 只要把所有材料攪拌, 然後下鐵板, 把形狀推成圓形, 煎到一面再反轉另一面煎, 最後把芝士溶掉再放上面, 簡單零失敗之作完成了<四重芝士麻糬御好燒>!見到製成品,非常滿足呢, 這個一口咬落去食到啖啖芝士及麻糬, 有點像年糕般煙煙un un最後, 還有安格斯牛肉, 厚切的牛柳粒, 牛肉放上鐵板上只需數分鐘,
可以邊食邊玩, 趣味十足

另外餐抬上都有準備好各款醬料比大家, 非常方便!
醬汁

所以大家可放心, 像我這種地獄廚神都可以成功完成

章魚小丸子的配料
小丸子製作中。。。
已完成

大阪燒的配料

大阪燒

完成了<四重芝士麻糬御好燒>

安格斯牛肉,  牛柳粒
燒牛肉

最後, 還有安格斯牛肉, 厚切的牛柳粒, 牛肉放上鐵板上只需數分鐘, 見到顏色轉了便可以反轉, 太熟就無咁好味, 今次時間掌握得非常好, 又能鎖住豐富的肉汁, 食到牛肉的鮮味, 大滿足呢
章魚小丸子的配料
小丸子製作中。。。
已完成
大阪燒的配料