2023-05-04 9 瀏覽
雖然話要報復式打邊爐,但係打得多人都會燥底🤣所以就同大股東食返啲平和啲既菜,平均返個身體先🥰因為出左去尖沙咀行街,而大股東想食日本野,所以今日就去左重慶大廈Heath既臻一鮨食返個晚餐🥰入到去先見到1排壽司吧枱,可以見到師父既刀工👍然後就係1字排開既卡位☺️傳統既木系設計,非常光猛🥰睇完menu之後,我地決定食以下食物:- 特上壽司盛(八貫)🍣- 瑩光魷魚🦑- 和牛稻庭烏冬🥘- 松葉蟹蒸蛋🥚- 三文魚籽手卷- 炸芝士年糕首先黎既係特上壽司盛🍣1其有8件,當中我最鍾意係油金魚,魚油好正,食落壽去好鮮味👍冇乜腥味,怕腥既朋友都食到😋而大股東則鍾意赤身吞拿魚,食落新鮮兼啖啖肉,抵食😍之後黎既係Carton自私食三文魚籽手卷,蟹籽本身好新鮮👍係我食到底既時候,竟然重有蟹籽係個底出黎,真係冇諗過連個底都有蟹籽🙈非常推介呢到既手卷跟住黎既就係和牛稻庭烏冬🥘烏冬冇1舊舊,好爽口,牛肉亦煮得岩岩好,好嫩👍黎到炸芝士年糕,好多店舖既炸年糕都係得3件,但呢到係有4件😍而且芝士🧀️濃,年糕亦非常煙靭,鍾意芝士🧀️既朋友們唔好錯過😋松葉蟹蒸蛋🥚正宗熱辣辣出爐,要用紙巾先開到蓋,蛋勁滑,而且好多料,好食😋最後出場既瑩

睇完menu之後,我地決定食以下食物:

- 特上壽司盛(八貫)🍣
- 瑩光魷魚🦑
- 和牛稻庭烏冬🥘
- 松葉蟹蒸蛋🥚
- 三文魚籽手卷
- 炸芝士年糕

最後出場既瑩光魷魚🦑1食落去勁多糕,而且非常鮮味 (豐富既海水味☺️),點埋個醬,再調出新鮮味道出黎😋鍾意食刺身必叫👍

總結:店舖裝潢舒服,座位舒適,食物性價比高,非常適合朋友黎飲飲酒🍻食下野🍣談下心👍
2023-04-29
  • 螢光魷魚