2008-08-26
行完商場, 周圍行搵地方食dinner, 最後黎左呢度情調不錯, 地方簡潔舒適自選套餐, $188可選前菜/湯/主菜/甜品其中3樣, $208則可選其中4樣我地2個人就叫了2個$188自選套餐餐包先上, 是普通的法包配牛油, 幾脆, 但味道無甚特別前菜是煙三文魚魚籽撻, 以三文魚籽醬鋪在三文魚肉上, 配搭唔錯, 個人幾喜歡湯我要了法式洋蔥湯, 洋蔥頗多也甜, 但湯的質感就不夠濃郁也試了一口海龍皇湯, 配料有蝦, 青口和蜆, 味道有點似龍蝦湯, 卻缺少了那種獨特的鮮味主菜是燒羊扒配迷迭香汁, 羊扒很不錯, 羊味不過膻, 也有咬口. 伴碟配菜如南瓜蓉, 矮瓜等也幾好味試左男友的肉眼扒, 7成熟, 上枱時熟了少少, 不過塊扒本身質素應不俗, 過了少少火都唔鞋甜品係Tiramisu, 蛋糕佔了9成都係cream, 只有底下薄薄的一片係蛋糕, 感覺失了平衡飲品選了Cappuccino, 咖啡味ok, 算合格整體黎講食物中規中矩啦, 好壞參半. 服務及地方就不錯.
行完商場, 周圍行搵地方食dinner, 最後黎左呢度
情調不錯, 地方簡潔舒適

我地2個人就叫了2個$188自選套餐

餐包先上, 是普通的法包配牛油, 幾脆, 但味道無甚特別
湯我要了法式洋蔥湯, 洋蔥頗多也甜, 但湯的質感就不夠濃郁

飲品選了Cappuccino, 咖啡味ok, 算合格

整體黎講食物中規中矩啦, 好壞參半. 服務及地方就不錯.
煙三文魚魚籽撻
法式洋蔥湯,海龍皇湯
燒羊扒,肉眼扒
Tiramisu