2022-10-23 485 瀏覽
自從因為奉行168 減肥法瘦下不少,所以對於食飯嘅時間都好緊張今日星期六又係同老公拍拖嘅日子,出街食飯就少不免,唔想咁夜至食飯就食LUNCH啦次次行過海港城都見到有人龍排隊,所以今日就食第一輪,十一點半一開門就入去食啦事前上網睇過呢度有奶茶飲,我都記得以前係其他分店有飲過,但係今次去無⋯⋯既然本身都要俾成十二蚊一位嘅茶錢,咁算啦唔叫野飲,飲茶算另外仲要俾前菜同加一服務費叫左一份紅油抄手、口水雞、上海粗炒同埋上海排骨拉麵啱啱落完單就上菜啦,紅油抄手有六粒紅油味唔重,陳醋味就比較濃烈,另外仲有炸蒜舖係面,所以都幾惹味餡料就係菜肉口水雞份量都唔少,俾左雞髀位我好開心紅油嘅份量唔多,濃味餸偏咸,有好輕微嘅麻,雞都算滑其實係幾好食嘅,但唔係我鐘意個類口水雞,同埋真係有啲咸得滯最後上嘅就係澱粉質,上海粗炒上菜時唔記得影,呢個係差唔多食完時影的上海粗炒都係偏油,味道同色水都足夠,連埋豆瓣醬食好惹味另外嗰個上海排骨醃得好入味,啱啱炸起有酥香同乾身,又鬆軟,四舊大大舊今餐食得好飽,最後食唔曬要打包tim因為有海港城coupon有得減一百連埋其他服務費二百九十幾蚊埋單呢個價錢係海港城都算抵食,唔怪得次次都

既然本身都要俾成十二蚊一位嘅茶錢,咁算啦唔叫野飲,飲茶算
另外仲要俾前菜同加一服務費
叫左一份紅油抄手、口水雞、上海粗炒同埋上海排骨拉麵
紅油抄手(六粒)

啱啱落完單就上菜啦,紅油抄手有六粒
餡料就係菜肉
口水雞

口水雞份量都唔少,俾左雞髀位我好開心

紅油嘅份量唔多,濃味餸偏咸,有好輕微嘅麻,雞都算滑
其實係幾好食嘅,但唔係我鐘意個類口水雞,同埋真係有啲咸得滯
上海粗抄、上海排骨拉麵

上海粗炒都係偏油,味道同色水都足夠,連埋豆瓣醬食好惹味
今餐食得好飽,最後食唔曬要打包tim
因為有海港城coupon有得減一百

連埋其他服務費二百九十幾蚊埋單
呢個價錢係海港城都算抵食,唔怪得次次都咁多人排隊啦
2022-10-22
紅油抄手(六粒)
上海粗抄、上海排骨拉麵