今日慶祝週年諗住食吓啲高檔嘢。見依間餐廳可以整公仔樣炒飯幾啱打卡。類似柚子醋沙律。酸酸哋。開胃。正常。魚子蒸蛋。一啖食晒。無乜魚子味。淡淡的蒸蛋。雞泡魚乾。燒到幾香。食落好似魷魚絲咁。不錯。龍蝦。有蝦膏香味。新鮮龍蝦一路燒一路郁。肉爽口彈牙。得三舊。鮑魚。有啲昆布。唔知係鮑魚未熟得透定點。有啲生味。個汁好食。有牛油香草味。配爽口唔靭鮑魚很夾。鵝肝多士。鵝肝夠大。同多士一比一。但一齊食會比包味搶。反而要就咁食鵝肝厚切和牛。比想像中簿。入口幾乎即溶。不過都係一舊舊係咁。有啲都有筋。有油香。就咁食已經好正。側邊脆脆越食越苦唔知咩玩法。龍蝦清湯。清甜嘅面豉湯咁。無乜龍蝦味。麻麻哋。炒雜菜。有穫氣。正常。有個櫻花蝦炒飯無影。無乜味。啲飯有啲生硬嘅感覺。甜品係紅豆燒餅。普普通通。綠茶雪糕綠茶味都係普通。總結。食材大部分都新鮮嘅。但份量比較少。味道可以嘅。環境都舒服。價錢就相對下太貴。

類似柚子醋沙律。酸酸哋。開胃。正常。

魚子蒸蛋。一啖食晒。無乜魚子味。淡淡的蒸蛋。

雞泡魚乾。燒到幾香。食落好似魷魚絲咁。不錯。

龍蝦清湯。清甜嘅面豉湯咁。無乜龍蝦味。麻麻哋。

炒雜菜。有穫氣。正常。
有個櫻花蝦炒飯無影。無乜味。啲飯有啲生硬嘅感覺。

甜品係紅豆燒餅。普普通通。

綠茶雪糕綠茶味都係普通。
2022-08-08
紀念日