2014-10-27 4421 瀏覽
唉....因為等不到dazzling cafe, 唯有落街尋食物...  朋友想到韓國街, 行入韓國街不久就見到"秀", 突然朋友記起這應該是有名的, 所以沒有再向前走就進去了!下午3點內裡只有一枱客人, 而且我們進去時都差不多吃完, 所以最後我們是包場午餐! 店舖不算大, 只有5-6張4人枱... 非常有趣的是店員似乎是菲律賓人, 都跟我們說英文, 好似與韓國菜有點不搭落單後送上3款小菜, 比名家的6款少了一半...  左邊的辣青瓜一流!!! 味道不算辣, 卻又酸酸地非常爽口! 不過泡菜就很辣, 食一片都勁度十足...雞肉炒粉絲$88--炒得香, 粉絲質感得意, 煙煙韌韌, 份量十足, 有十多粒雞肉, 味道帶少許甜味~餐廳推介, 辣海鮮炒年糕(加芝士)$128--真的很大碟!!! 雖然芝士只是隨便一堆芝士粒, 不過因為鐵板上, 撈一撈芝士都溶了成絲~  這個又是份量十足! 海鮮非常多, 青口蝦蜆魷魚...  又有大量洋蔥青椒紅椒黃椒, 可惜朋友不喜歡這些椒類, 最後都是我食得最多!  反而主角年糕就不是很多, 大約只佔20-30%, 不過食海鮮都飽了一大半, 年糕不多都是好事~  加
前菜
雞肉炒粉絲
辣海鮮炒年糕(加芝士)
 反而主角年糕就不是很多, 大約只佔20-30%, 不過食海鮮都飽了一大半, 年糕不多都是好事~  加上我覺得年糕較韌, 要咬得較久... 可我就頗喜歡醬料的甜辣味, 不是很濃卻足夠令我上癮, 連粉絲的雞肉都夾過來一起撈!
早知份量如此多就不要叫2盤, 不過味道不錯, 但我就覺得比較貴... 如果可以減一減價份量又少一點就可以試多幾碟, 好像划算一點!