2015-03-21 3478 瀏覽
春天嚟講,打邊爐就係幾辛苦,濕氣重。lahris當然好鍾意打邊爐,對上個星期仲未咁潮濕,一班同事去烚下烚下。識食一定要嚟禾牛薈。先講價錢,真係唔算平,但食物質素真係值回票價。仲有個經理「來哥」好人到不得了對上一次嚟都真係一年前,要咁大班人先抵食嘛!記住要叫冬瓜雞翅湯底,真材實料,記得記得飲咗個湯先開波落材料,唔係嘥哂。翅係素翅,環保的,冬瓜食到尾索哂味正到不得之了另一個湯底就係同豬骨湯底,一樣貨真價實,超濃超正,鍾意食湯料朋友,豬骨一定唔可以嘥打邊爐叫牛是常識吧,來哥專登留返碟正牛俾我哋,本地同來佬,但唔記得邊度嚟喇。總之一碟較軟身啲,一碟爽口啲,口感呢樣野各有喜好,lahris鍾意軟身,入口即溶。不過講到牛,梗係紅磡老坑手切肥牛,又無得比既叫咗太多野,重點講幾樣啦,響玲都係要食既,大大件,有同事鍾意浸到稔哂咁食,lahris又試下,其實唔錯,更加索湯吖嘛來哥又送一碟「煙肉」俾我哋,類似厚身豬腩肉啦,爽爽地咁幾好味,不過要烚耐啲,唔係唔熟其餘肉餃、苟菜餃都好好食,丸類都足料,墨魚滑都夠彈牙!要講講呢個牛胸爽,即係牛嘅橫隔膜,同事話好正,落水兩秒要即食。Ummm lahris就對內臟一般
對上一次嚟都真係一年前,要咁大班人先抵食嘛!
其餘肉餃、苟菜餃都好好食,丸類都足料,墨魚滑都夠彈牙!
要講講呢個牛胸爽,即係牛嘅橫隔膜,同事話好正,落水兩秒要即食。Ummm lahris就對內臟一般啦,爽口一塊咁,我諗鍾意牛雜者會鍾意。

最後埋單超咗budget 每人$3xx落樓,不過放心,真係叫咗好多野,加埋好多啤酒(朝日、青島)汽水嘅。建議可以俾個budget 來哥叫佢幫你執料就唔使驚過火位啦!
2015-03-02