2022-07-10 223 瀏覽
今日來到K11 Art Mall覓食,見到有間Ricky開嘅餐廳,價錢都算合理,所以就入去試下。餐牌基本上係茶餐廳嘅款式,但當然有名廚招牌,感覺用料同煮法應該會更勝一籌。魚柳Tea Set: 多士好味,牛油完全融入包中,唔會太乾口,食得出陣陣嘅牛油香。蛋炒得幾滑,加入咗粟米粒,令到口感更豐富。魚柳質素高,唔會一咬就散,肉質靚,炸得外脆內嫩。唯一敗筆係個羅宋湯通心粉,份量極少,唔夠蕃茄味唔夠酸,十分普通。沙爹豬Tea Set: 豬肉有筋,有啲難咬,但沙爹醬整得幾香,份量都令人滿意。整體嚟講食物質素還好,但要加一就唔抵,眼見全場得三個服務員,飲品勁遲嚟,咖啡唔好飲、檸蜜無甜味,舉咗好耐手都無人理你,性價比唔高。