2021-02-08 138 瀏覽
上星期坐朋友車去咗尖沙咀天星碼頭附近睇下海, 咁啱我朋友話最近好耐冇食過四川菜, 而我又醒起海港城有間川菜幾有特色幾特別, 所以就帶咗佢去試吓******************************- 辣辣香鍋🌶 $328- 水晶酸辣粉🔮 $78******************************位於尖沙咀海港城 LCX 既 祥仔辣辣係一間主打川菜既餐廳, 響海港城咁方便嘅地理位置以及面對着尖沙咀海旁嘅無敵大海景, 邊食野邊睇海, 一流享受!!😍😍- 辣辣香鍋🌶 辣辣香鍋係可以比客人自選五種配料, 包括有雞軟骨, 牛肉片, 小龍蝦等等..如果想飽肚仲可以簡出前一丁添😋, 而我哋就揀咗花甲, 鱔片, 雞軟骨, 蓮藕片, 同埋土豆片😏辣度就揀咗微辣, 一上枱已經聞到陣陣嘅香辣味🥰, 入口辣到適中唔會過辣冚左食材嘅味道, 土豆片同蓮藕片炒得好香口絕對係同依個菜配合得天衣無縫🥰😋- 水晶酸辣粉🔮 辣汁配合埋水晶粉真係好夾好野味😍😍😍, 另外水晶粉煮得好煙韌😋******************************整體黎講 祥仔辣辣 係一間坐擁神級海景而且味道出眾既川菜, 客人

- 辣辣香鍋🌶 $328
- 水晶酸辣粉🔮 $78

整體黎講 祥仔辣辣 係一間坐擁神級海景而且味道出眾既川菜, 客人一邊食住咁有質素既菜式, 一邊望到維港既景色, 簡直係雙重享受🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🤪

好食分數: 8分