2023-10-17 70 瀏覽
秋天開始黎啦,呢啲天氣令人成日都好想打邊爐,今日同媽媽係尖沙咀行完街就去左牛気打邊爐,連鎖日式火鍋黎講個人真係最鐘意食牛気,就算係最低lv 既肉都好有質素,但今日係同媽媽食,就食好啲,叫左個Lv4 黑安格斯牛+SRF極黑牛海鮮放題,湯底就要左個秋季限定既野菌藥膳湯好快就上左湯底,野菌藥膳湯非常清甜,但唔會話好重藥材味,好容易就帶出食物本身既鮮味仲送左一盤特上有機菇菌盛盒比我地,有啡、白磨菇同秀珍菇,全部都係同本地菇場合作所出,每件都大大隻,用黎打邊爐咬落去真係勁多汁牛肉方面個人最鐘意SRF美國極黑牛,啲雪花勁靚,肥瘦均勻,厚薄適中,碌一碌薄薄一片入口即溶,牛味都好重頭盤仲送左一兜海鮮,全部都好大件,我同媽媽最鐘意食蝦,大隻之餘口感勁彈牙出面仲有好多丸同菜可以自己拎,全部都好新鮮我仲叫左個明太子三文魚丼,明太子勁香,好正最後一定要叫返個楊枝甘露,出色過出面糖水鋪,忍唔住encore多杯,出面拎既豆腐花都勁好食

出面仲有好多丸同菜可以自己拎,全部都好新鮮

我仲叫左個明太子三文魚丼,明太子勁香,好正